Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

ΕΛΑΣ: Σύλληψη δύο «Πυρήνων» που συνεργάζονται με Χ. Ξηρό

Οι συλληφθέντες ετών, 39 και 32 ετών αντίστοιχα, κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

ksiros-euelpidon-ena

Δύο Έλληνες 39 και 32 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν σήμερα με την κατηγορία της συμμετοχής τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία φέρονται να συνδέονται με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Οι συλλήψεις έγιναν σήμερα στο Γαλάτσι και τον Άγιο Δημήτριο.

Ο 39χρονος κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητάς του, αντιστάθηκε και εξύβρισε τους αστυνομικούς και συνελήφθη και για «Αντίσταση» και «Εξύβριση».

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία το DNA του 39χρονου ταυτίζεται με γενετικό υλικό σε δύο σπίτια που χρησιμοποιούσε και ο Χριστόδουλος Ξηρός καθώς επίσης και στα παγιδευμένα δέματα στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας, στη ΔΟΥ Κορυδαλλού και σε αυτό που είχε σταλεί σε εισαγγελέα Δημήτρη Μόκα.

Που εμπλέκεται ο 39χρονος

Ειδικότερα σύμφωνα με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη ο 39χρονος κατηγορείται για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών, παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων πιστολίων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Επίσης από τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις DNA που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι γενετικό υλικό του 39χρονου ταυτίζεται με γενετικό υλικό που έχει εντοπιστεί στα παρακάτω:

Σε Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (φάκελος) που εστάλη στον Πρόεδρο Εφετών Αθηνών αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας κ. Δημήτριο ΜΟΚΚΑ, ο οποίος ανεφλέγη, την 01-09-2013 στην οικία του.
Σε Αυτοσχέδιο Ωρολογιακό Εκρηκτικό Μηχανισμό που τοποθετήθηκε βραδινές ώρες της 23-03-2014, στην κεντρική είσοδο κτιρίου που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού, και ο οποίος εξουδετερώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.
Στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό (δέμα) που απεστάλη στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, την 30-04-2014.
Σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κρησφύγετο – «γιάφκα» που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Περαχώρας Λουτρακίου, μετά την σύλληψη του Χριστόδουλου ΞΗΡΟΥ, την 03-01-2015.
Σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο άλλο κρησφύγετο – «γιάφκα» στην περιοχή της Αναβύσσου Αττικής, όπου διέμενε ο Χριστόδουλος ΞΗΡΟΣ μέχρι την 03-01-2015.

astynomia

Στους δύο συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και μετά την μεταφορά τους στον εισαγγελέα Ευτύχιο Νικολόπουλο, που έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Ειδικότερα, στον πρώτο εκ των συλληφθέντων (συνελήφθη στο Γαλάτσι) ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκρήξεις και άλλα αδικήματα.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Σε δήλωσή του ο κ. Κ. Παπαδάκης συνήγορος του κατηγορουμένου ανέφερε πως τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του εντολέα του δεν είναι σοβαρά και ότι σε καμία περίπτωση το DNA σε ένα κινητό αντικείμενο δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο.

Στον έτερο συλληφθέντα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση (187Α, παρ. 2). Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να απολογηθεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By