Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Ελεύθεροι δύο κατηγορούμενοι για τα εξοπλιστικά

Με υψηλή εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από την χώρα

eksoplistikaA

Οι φερόμενοι ως μεσάζοντες για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma και των πυραύλων Exocet, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 250.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Γ. Μαλλή.

Λόγος για τους Α. Τσάτσο και Στ. Κομνόπουλο, ο οποίοι κατηγορούνται για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Ελευθεριάνου για τα ελικόπτερα φέρονται ότι διακίνησαν 5,5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να πάρει η γαλλική Eurocopter την προμήθεια.

Μέσα από την ίδια έρευνα προέκυψε πως 1,6 εκατ. ευρώ έφυγαν από εταιρία συμφερόντων τους για την οφ-σορ του Γ. Καρατζαφέρη, ποσό για το οποίο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει δώσει κατά καιρούς εξηγήσεις υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για μίζα. Όσον αφορά τους πυραύλους Exocet, η εμπλοκή των δύο προέκυψε από την απολογία του Αντώνη Κάντα, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι δωροδοκήθηκε από τον Στ. Κομνόπουλο με 400.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι τα όσα λέει ο Α. Κάντας είναι αναληθή, ενώ για τα ελικόπτερα προσκόμισαν στοιχεία των εταιριών τους για να αποδείξουν ότι τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ που διακινήθηκαν δεν αφορούν μαύρο χρήμα.

By