Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Ελεύθεροι οι 14 συλληφθέντες του ΕΚΠΑ

Επίθεση σε δημοσιογράφους από αντιεξουσιαστές έξω από τα δικαστήρια Ευελπίδων

panekpaideutiko-sullalitirio-to-mesimeri-sta-propulaia

Μετά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια της Ευελπίδων, οι 14 συλληφθέντες της Παρασκευής στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μετά τις απολογίες τους τα 14 άτομα παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ορίστηκε δικάσιμος για την Δευτέρα, στις 20 Απριλίου.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο πρώην συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα, Πολύκαρπος Γεωργιάδης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη συμμετοχή του στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά τον Ιούνιο του 2008.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι στους πρώην καταληψίες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ τους, ενώ υπήρξε και ένταση χωρίς να ξεσπάσουν επεισόδια.

Θύματα προπηλακισμών και επιθέσεων έπεσαν δημοσιογράφοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπως καταγγέλλουν, από αντιεξουσιαστές.

Την ίδια ώρα πληροφορίες του Mega, κάνουν λόγο για περίπου 100 αντιεξουσιαστές που συγκεντρωθεί την ώρα της μεταφοράς στην Ευελπίδων και κυνήγησαν, έβρισαν, προπηλάκισαν και απείλησαν τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το γεγονός.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έξι από τους συγκεντρωμένους έστησαν «καρτέρι» σε έναν δημοσιογράφο, τον οποίο γρονθοκόπησαν την ώρα που έφευγε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα επεισόδια που έγιναν εντός και εκτός των δικαστηρίων, έλαβαν χώρα μπροστά στους αστυνομικούς, χωρίς όμως οι τελευταίοι να παρέμβουν.

«Ξεκάθαρα ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου» χαρακτήρισε στο μεταξύ την επέμβαση στο ΕΚΠΑ από την αστυνομία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, καταλογίζοντας ευθύνες για το θέμα στην «πολυπληθή κοινοβουλευτική ομάδα» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην κυβέρνηση την ίδια.

By