Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Ελεύθερη είσοδος σήμερα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ανοιχτοί και με ελεύθερη είσοδο θα είναι σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία, λόγω της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων.

mouseio akropolhs

Εξαιρούνται όσα Μουσεία παραμένουν κλειστά κάθε Δευτέρα τα οποία και θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το κανονικό ωράριο λειτουργίας, όπως προβλέπεται στη σχετική υπουργική απόφαση.

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Απριλίου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day).

Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

Το ωράριο λειτουργίας το Πασχα

Παράλληλα το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, το ωράριο λειτουργίας όλων των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και των μουσείων του κράτους θα είναι το εξής:

  • Μεγάλη Παρασκευή, 29 Απριλίου 12.00 – 17.00
  • Μεγάλο Σάββατο, 30 Απριλίου 08.00 – 15.00
  • Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαΐου Κλειστά λόγω αργίας
  • Δευτέρα του Πάσχα, 2 Μαΐου: κανονική λειτουργία

Την Τρίτη 3 Μαΐου οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά, λόγω μεταφοράς της επίσημης αργίας της Πρωτομαγιάς