Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Ελεύθερη σήμερα η είσοδος σε όλα τα μουσεία στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη

Ελεύθερη θα είναι σήμερα η είσοδος σε όλα τα μουσεία στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη.

Σαν σήμερα 6 Μαρτίου του 1994 η Μελίνα Μερκούρη «έφυγε» από τη ζωή.

Το Μουσείο Ακρόπολης, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή της στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την επανένωση των περίφημων γλυπτών που είναι μοιρασμένα στην Αθήνα και το Λονδίνο, προχώρησε στη δημιουργία ενός βίντεο με υλικό που του παραχώρησε το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στο οποίο καταγράφεται η σύληση του Παρθενώνα από τον Έλγιν και η διεθνής εκστρατεία της Μελίνας Μερκούρη.

Το βίντεο με τίτλο «Ο αγώνας της Μελίνας για τα γλυπτά του Παρθενώνα» είναι διάρκειας 23 λεπτών και θα προβάλλεται σήμερα από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στο αμφιθέατρο στο ισόγειο του Μουσείου της Ακρόπολης.

«Πρόκειται για ένα ανθολόγιο από ταινίες που αφορούν στη Μελίνα και στο θέμα του επαναπατρισμού» λέει ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής, ο οποίος είχε την επιμέλεια του υλικού σε συνεργασία με τον Δημήτρη Αρβανιτάκη.

Η ταινία θα προβάλλεται στο αμφιθέατρο του μουσείου ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του.

Ειδικά για σήμερα η είσοδος θα είναι ελεύθερη, τόσο για την παρακολούθηση του βίντεο όσο και για την επίσκεψη στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Ακρόπολης. Ελεύθερη θα είναι η είσοδος σε όλα τα μουσεία της χώρας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By