Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Μάστιγα και στην Ελλάδα το «trafficking»

Καμία μεταβολή στον τομέα της εμπορίας ανθρώπων δεν σημειώθηκε για τη χώρα μας στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

trafficking1Η Ελλάδα παραμένει μια χώρα διέλευσης και προορισμού εμπορίας ανθρώπων σύμφωνα με όσα αναφέρει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της έκθεσης, η χώρα μας παραμένει στην ίδια κατηγορία αξιολόγησης (Tier 2) για το εν λόγω θέμα, σημειώνοντας πως η Ελλάδα αποτελεί περιορισμένη πηγή σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών και παιδιών, καθώς και προώθησης της παιδικής εργασίας.

Όπως επισημαίνεται, στην Ελλάδα τα θύματα της σωματεμπορίας είναι συχνότερα γυναίκες από την Αλβανία, τη Λευκορωσία, τη Βουλγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Μολδαβία, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Νιγηρία και ορισμένες χώρες της Ασίας.

Όσον αφορά στα θύματα της καταναγκαστικής εργασίας που εντοπίζονται στην Ελλάδα, κυρίως παιδιά και άνδρες, είναι από την Αλβανία, το Μπαγκλαντές, τη Βουλγαρία, την Ινδία, τη Μολδαβία, το Πακιστάν, τη Ρουμανία, και όλο και περισσότερο αγόρια από το Αφγανιστάν.

Τα θύματα υπόκεινται στη δουλεία κυρίως στους τομείς της γεωργίας και των κατασκευών, ενώ η έκθεση των Ηνωμένων Πολιτειών σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται πλήρως με τα ελάχιστα κριτήρια για την εξάλειψη της σωματεμπορίας, ωστόσο, καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By