Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Ελλάκτωρ: Αποκλείστηκε η Greenhill από τη Γενική Συνέλευση – Eμπλοκή ξανά με τα δικαιώματα της

Αποκλείστηκε τελικά από τη σημερινή τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ η Greenhill Investments των εφοπλιστών Μπάκου –Καϋμενάκη.

Στους εκπροσώπους της εταιρείας δόθηκε χρονικό περιθώριο να προσκομίσουν εξουσιοδότηση της Aeolus Investors στην οποία να αναφέρεται ξεκάθαρα ότι κατέχει τα δικαιώματα ψήφου και τα εκχωρεί προς άσκηση στην Greenhill ή στους εκπροσώπους τους.

Σημειώνεται πως το πρόβλημα με την εκπροσώπηση της Greenhill Investments συμφερόντων των εφοπλιστών Μπάκου –Καϋμενάκη ανέκυψε για δεύτερη φορά σε γενική συνέλευση. Τελικώς έπειτα από ψηφοφορία, η Greenhill αποκλείστηκε από τη συμμετοχή της στη ΓΣ.

Όπως έγραψε νωρίτερα το newmoney, ο πρόεδρος της ΓΣ, κ. Γιώργος Μυλωνογιάννης, υποστήριξε ότι στον κατάλογο του αποθετηρίου για τα 54.8 εκατ. μετοχές της Ελλάκτωρ που κατέχει η εταιρεία, τα δικαιώματα ψήφου τα έχει η Αίολος Investror, ενεχυρούχος δανειστής της Greenhill Investments που ελέγχεται από την Farallon, η οποία και δεν έδωσε εξουσιοδότηση για να εκπροσωπηθεί από οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο στην ΓΣ.

Ο εκπρόσωπος των εφοπλιστών κ. Σ. Μπρέγιαννος αναφέρθηκε σε σχετικό έγγραφο που έχει σταλεί στην εταιρεία από τις 14 Ιουνίου, το οποίο χαρακτήρισε νομιμοποιητικό έγγραφο για την εκπροσώπησή της στην συνέλευση, με το οποίο παραχωρεί τα μετοχικά δικαιώματα στην συνέλευση στην Greenhill Investement.

Τόνισε δε ότι αν δεν γίνει δεκτό τότε θα πρόκειται για έξωση της εταιρείας από τη γ.σ

Ο κ. Μυλωνογιάννης επικαλέστηκε ωστόσο άλλο έγγραφο της Αίολος βάσει του οποίου, όλες οι ενέργειες και δηλώσεις λαμβάνονται συνολικώς και όχι για λογαριασμό της Αίολος ή αντιπροσώπων της. Όπως είπε χαρακτηριστικά «με το έγγραφο η εταιρεία διαψεύδει τον κατάλογο και λέει ότι τα δικαιώματα τα έχει η Αίολος».

Ζήτησε επομένως από τον κ. Μπρέγιαννο να προσκομιστεί πληρεξούσιο που θα αναφέρει ρητά ότι η Αίολος εξουσιοδοτεί την Greenhill Investments να την εκπροσωπήσει στην ΓΣ για να ασκήσει τα δικαιώματα ψήφου. Η πλευρά των εφοπλιστών ζήτησε δύο ώρες για να αναζητήσει το σχετικό πληρεξούσιο αλλά το προεδρείο έδωσε μισή ώρα ώστε στην συνέχεια το θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία στην συνέλευση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By