Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ελλάκτωρ: Παράταση για το call option των μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα

Παράταση πήρε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το δικαίωμα (call option) της Reggerborgh Invest να αποκτήσει τις μετοχές που κατέχει ο Λεωνίδας Μπόμπολας στην Ελλάκτωρ, το οποίο και τυπικά έληγε σήμερα.

Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές είχαν συνάψει διμερή συμφωνία τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την οποία η Reggerborgh απέκτησε δικαίωμα προαίρεσης αγοράς των 26.882.023 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην Ελλάκτωρ που ανήκουν στον Λεωνίδα Μπόμπολα σε προσυμφωνημένη τιμή.

Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω παράταση είναι αποτέλεσμα αμοιβαίας συμφωνίας και δεν αποτελεί κάποιου είδους «αγκάθι» στις σχέσεις των δύο πλευρών, με δεδομένες τις κορυφαίες θέσεις που έχει πάρει ο κ. Μπόμπολας σε θυγατρικές εταιρείες του ομίλου.

Σήμερα ο όμιλος Reggerborgh Invest κατέχει άμεσα ποσοστό 14,17% στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ ενώ η εξάσκηση του παραπάνω δικαιώματος θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της άμεσης συμμετοχής του στο 26,7218%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση αυτή θα έχει διάρκεια κάποιων μηνών ώστε οι δύο πλευρές να έχουν ευελιξία κινήσεων ενόψει και της αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, η οποία και αναμένεται να αποφασιστεί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By