Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Έλον Μασκ: Αγοράζω το twitter για το μέλλον του πολιτισμού, όχι για τα χρήματα

Δεν αγοράζω το twitter για να κερδίσω χρήματα, το κάνω για το μέλλον του πολιτισμού.

Ο Έλον Μασκ υπερασπίστηκε την προσφορά του να αγοράσει το Twitter την Πέμπτη, λέγοντας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης
επί σκηνής στο TED ότι βλέπει την εξαγορά της πρωτοφανούς στην ανθρώπινη ιστορία ηλεκτρονικής πλατφόρμας ως ένα κομβικό σημείο για τον πολιτισμό.

Ο Μασκ είπε ότι η προτεινόμενη συμφωνία δεν αφορά τα οικονομικά της επιχείρησης του Twitter (TWTR), αλλά τη διασφάλιση ότι το Twitter παραμένει μια αξιόπιστη πλατφόρμα για τη δημοκρατία – περιγράφοντας το όραμά του με χαρακτηριστικά σαρωτικούς όρους.

Η ευρεία συμμετοχικότητα του twitter σημαντική για τον πολιτικό πολιτισμό μας
«Δε πρόκειται για μία προσπάθεια να κερδίσω χρήματα», είπε ο Μασκ στον επικεφαλής του TED Κρις Άντερσον. «Η ισχυρή μου διαίσθηση είναι ότι η ύπαρξη μιας δημόσιας πλατφόρμας που είναι στο μέγιστο αξιόπιστη και ευρέως συμμετοχική είναι εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον του πολιτισμού».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX τάχθηκε ενάντια σε αυτό που θεωρεί ως έλλειψη ελευθερίας του λόγου στο Twitter και είπε ότι το Twitter θα πρέπει να ανοίξει τον αλγόριθμό του για να αυξήσει τη διαφάνεια στις αποφάσεις ελέγχου περιεχομένου της εταιρείας.

Μπορεί κάποιος που δε μας αρέσει να πει κάτι που δε μας αρέσει;

Αυτό θα αντικατοπτρίζει μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του Twitter. «Ο κώδικας πρέπει να βρίσκεται στο Github, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τον κοιτάξουν και να πουν, «Βλέπω ένα πρόβλημα εδώ», «Δεν συμφωνώ με αυτό», μπορούν να επισημάνουν προβλήματα, να προτείνουν αλλαγές», είπε ο Μασκ.

Ερωτηθείς πώς θα άλλαζε την εποπτεία περιεχομένου του Twitter, ο Μασκ εξήγησε ότι το τεστ του για το αν μια πλατφόρμα συμμορφώνεται με τις αρχές της ελευθερίας του λόγου είναι απλό: «Μπορεί κάποιος που δεν μας αρέσει να πει κάτι που δεν μας αρέσει; Αν ναι, τότε έχουμε ελευθερία λόγου».

Θα σήμαινε, άραγε, κάτι τέτοιο την επαναλειτουργία του λογαριασμού του Donald Trump;

(Visited 1 times, 1 visits today)
By