Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Έλον Μασκ: Η Τέσλα ξεκινάει στην Τουρκία μέσα στο 2018

«Αγαπώ τη χώρα σας και θα είμαι εκεί προσωπικά για το λανσάρισμα», πρόσθεσε

Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla φέτος θα διεισδύσει στην τουρκική αγορά.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ μέσω Twitter είπε ότι φέτος αναμένεται η Tesla να διεισδύσει στην τουρκική αγορά.

«Btw, σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε την Tesla στην Τουρκία αργότερα αυτό το έτος», είπε ο Elon Musk σε ένα σχόλιο στο λογαριασμό του στο Twitter.

«Αγαπώ τη χώρα σας και θα είμαι εκεί προσωπικά για το λανσάρισμα», πρόσθεσε.

Η εταιρεία παρήγαγε περισσότερα από 300.000 ηλεκτρικά οχήματα από τον Φεβρουάριο.

Το μοντέλο S , είναι το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο του, από το οποίο έχουν πουληθεί πάνω από 200.000 μέχρι στιγμής και ήταν το ηλεκτρικό όχημα με τις καλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως το 2015 και το 2016.

Η εταιρία κυκλοφόρησε δύο ακόμα μοντέλα – το μοντέλο X SUV και το μοντέλο 3 sedan – τον Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιούλιο του 2017, αντίστοιχα.

Πέρυσι, η εταιρεία παρουσίασε επίσης το ηλεκτρικό φορτηγό της, το Tesla Semi.

Η Τουρκία είχε συνολικά σχεδόν 12,2 εκατομμύρια καταγεγραμμένα αυτοκίνητα μέχρι τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Τουρκικού Στατιστικού Ινστιτούτου (TÜİK).

Υπάρχουν 729.500 νέες εγγραφές επιβατικών αυτοκινήτων στην Τουρκία πέρυσι, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, σε σύγκριση με 15,1 εκατομμύρια στην ΕΕ.

Ενώ η Τουρκία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές πετρελαίου, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούσαν να παρέχουν κάποια ανακούφιση για την κατανάλωση βενζίνης.

Υπάρχουν μερικές εκατοντάδες ιδιοκτήτες Tesla στην Τουρκία , οι οποίοι παραγγέλνουν τα αυτοκίνητα από το εξωτερικό.

Ωστόσο, ο μικρός αριθμός σταθμών φόρτισης και οι περιορισμένες υπηρεσίες είναι μερικά από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα, σύμφωνα με τους ειδικούς

(Visited 1 times, 1 visits today)
By