Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Έλον Μασκ: Πώς περνάει μια… συνηθισμένη μέρα του

Στα τέλη του περασμένου έτους, ο Έλον Μασκ εξαγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτοδιορίστηκε διευθύνων σύμβουλος.

Αν και πρόσφατα ανακοίνωσε τον διάδοχό του για τον ρόλο αυτό, η θέση αυτή εξακολουθεί να είναι προς το παρόν δική του ενώ ταυτόχρονα, παραμένει διευθύνων σύμβουλος της Tesla αλλά και της SpaceX. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για την προσπάθειά του να διαχειριστεί το απαιτητικό πρόγραμμά του.

«Οι μέρες μου είναι πολύ κουραστικές και περίπλοκες, όπως μπορείτε να φανταστείτε», δήλωσε ο Μασκ. «Και υπάρχει μεγάλη εναλλαγή πλαισίου», είπε, τονίζοντας ότι «η εναλλαγή πλαισίου είναι αρκετά επώδυνη». Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος αποκάλυψε πως προσπαθεί να μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στις διάφορες εταιρείες του «έτσι ώστε να είναι κατά κύριο λόγο σε μία εταιρεία την ημέρα».

Αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. «Σήμερα μπορεί να ήταν μία «ημέρα Tesla», είπε, αλλά «μπορεί να καταλήξω στο Twitter αργά απόψε». Περιέγραψε τις επιχειρήσεις του ως «κάπως αλληλένδετες» και δήλωσε ότι «η διαχείριση του χρόνου είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Υπενθυμίζεται πως οι μετοχές της Tesla έχασαν περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους κατά τους δύο μήνες μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με το Twitter πέρυσι, λόγω της ανησυχίας ότι ο Μασκ θα είχε λιγότερο χρόνο να επικεντρωθεί στην κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ η αγορά γινόταν όλο και πιο ανταγωνιστική.

Ο Θόρολντ Μπάρκερ, συντάκτης της Wall Street Journal για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ρώτησε τον Μασκ αν έχει σκεφτεί ποιος θα είναι ο διάδοχός του στις επιχειρήσεις του. «Η διαδοχή είναι ένα από τα πιο δύσκολα, πανάρχαια προβλήματα», δήλωσε ο Μασκ. «Έχει ταλαιπωρήσει χώρες, βασιλιάδες, πρωθυπουργούς και προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους από την αυγή της ιστορίας», καταλήγει.

By