Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Έλον Μασκ: Ξανάνοιξε το εργοστάσιο της Tesla αψηφώντας το lockdown

Στη δουλειά τους, στο εργοστάσιο στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια, επέστρεψαν οι εργαζόμενοι της Tesla μετά την εντολή του ιδιοκτήτης της, “Ελον Μασκ, ο οποίος απείλησε ότι θα πάρει τις δραστηριότητές του από την πολιτεία, λόγω του lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων έλαβαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα πως η προσωρινή αργία έληξε και θα επιστρέψουν στην εργασία τους τις επόμενες ημέρες.

«Αν κάποιος συλληφθεί αυτός θα είμαι εγώ» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter με αφορμή την απαγόρευση των τοπικών αρχών και ειδικότερα της κομητείας Αλαμέδα να ξεκινήσει το εργοστάσιο την λειτουργία του.

«Ειλικρινά αυτή είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Η Tesla θα μετακινήσει αμέσως τα κεντρικά της γραφεία και τα μελλοντικά της προγράμματα στο Τέξας/Νεβάδα. Και αν διατηρήσουμε κάποια κατασκευαστική δραστηριότητα στο Φρίμοντ, αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα μας αντιμετωπίσουν στο μέλλον», είχε γράψει λίγες ημέρες νωρίτερα σε σειρά από αναρτήσεις του στο twitter.

Επιπρόσθετα υποστήριξε ότι θα καταθέσει μήνυση «άμεσα» ενάντια στην κομητεία Αλαμέδα, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, κατηγορώντας τις αρχές ότι είναι «παράλογες και αποκομμένες από την πραγματικότητα».

Ο Μασκ είχε βρεθεί πάλι στη δημοσιότητα την 1η Μαΐου, προκαλώντας βουτιά πάνω από 10% στην τιμή της μετοχής της Tesla Inc στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έπειτα από σειρά αναρτήσεων του που χαρακτήριζε την τιμή της μετοχής «πολύ υψηλή».

Στα τέλη του προηγούμενη μήνα, πάλι, σε τηλεδιάσκεψη με οικονομικούς αναλυτές χαρακτήρισε «φασιστικούς» και «αντιδημοκρατικούς» τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που έχουν επιβληθεί στις ΗΠΑ για να αναχαιτισθεί η επιδημία του κορωνοϊού.

Το Μάρτιο ο κυβερνήτης της πολιτείας επέβαλε κατ΄οίκον περιορισμό. Κάποια από τα μέτρα έχουν ήδη αρθεί αλλά η επανεκκίνηση της λειτουργίας του εργαστασίου δεν ήταν ένα από αυτά.

Παράλληλα ο Μασκ κατέθεσε αγωγή κατά της πολιτείας, στην οποία ισχυρίζεται ότι η Τέσλα είναι επιχείρηση που καλύπτει επείγουσες ανάγκες και ότι θα έπρεπε να εξαιρεθεί από τα περιοριστικά μέτρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By