Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Elon Musk: Aιφνιδιάζει παρουσιάζοντας το “Χ” ως το νέο λογότυπο του Twitter

Ο Elon Musk επέλεξε το νέο λογότυπο για το Twitter, αντικαθιστώντας το χαρακτηριστικό μπλε πουλί με ένα στυλιζαρισμένο “Χ”, στο πλαίσιο του οράματος του δισεκατομμυριούχου να προχωρήσει σε ολικό μετασχηματισμό του 17χρονου μέσου κοινωνική δικτύωσης.

Χρειάστηκαν μόνο 24 ώρες. Αργά το Σάββατο, ο Μusk κάλεσε τους 149 εκατομμύρια ακολούθους του να προτείνουν λογότυπα X και στη συνέχεια διάλεξε ένα από τα σχέδια και το ανάρτησε ως την νέα φωτογραφία του προφίλ του.

Επιβεβαίωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις των ακολούθων του, ότι σκοπεύει να το υιοθετήσει ως ενδιάμεσο σχέδιο, το οποίο «μάλλον θα αλλάξει αργότερα, σίγουρα θα βελτιωθεί».

Μαζί με τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο του Twitter, Linda Yaccarino, ο Musk είπε ότι η κίνηση αυτή είναι μέρος μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης που θα καταργήσει όλο το προηγούμενο branding του “Twitter”, όπως το μπλε πουλί.

Οι δηλώσεις των προθέσεων του Musk για το Twitter έχουν παρουσιάσει αρκετές αλλαγές με τον πάροδο του χρόνου, αφού αρχικά ήθελε να εξαλείψει τα bots στην υπηρεσία και να διατηρήσει την ελευθερία του λόγου.

Έκτοτε έχει μιλήσει για το Twitter ως ένα μέσο για τη δημιουργία του οράματος του για μία εφαρμογή που θα μοιάζει με το WeChat της Tencent Holdings Ltd.

Σε κάποια tweets την Κυριακή, η Linda Yaccarino εξήγησε το όραμα για την πλατφόρμα X ως μια «παγκόσμια αγορά ιδεών, αγαθών, υπηρεσιών και ευκαιριών» με τεχνητή νοημοσύνη. Θα περιλαμβάνει πληρωμές και τραπεζικές συναλλαγές μαζί με ήχο, βίντεο και μηνύματα.

By