Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Εμανουέλ Μακρόν: Sold out το νέο ρολόι του Γάλλου προέδρου αξίας 399 ευρώ!

Γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν αντικατέστησε τον Ιανουάριο το αξίας 6.500 ευρώ Cartier ρολόι του με ένα κατά πολύ φθηνότερο; – Ποιος χάρισε το καινούριο ρολόι στον Γάλλο πρόεδρο;

Ένας άντρας ξεχωρίζει και από το ρολόι του, το βασικό αρσενικό αξεσουάρ που μπορεί να προδώσει την οικονομική κατάσταση ή ακόμα και τον χαρακτήρα του κατόχου του. Κάπως έτσι θα σκέφθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, όταν τον Ιανουάριο αποφάσισε να αντικαταστήσει το παλιό του ρολόι, του οίκου Cartier, αξίας 6.500 ευρώ με ένα ρολόι, πάλι γαλλικής προέλευσης, που κοστίζει μόλις 399 ευρώ.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα le Figaro ο Γάλλος πρόεδρος φορά πλέον στον καρπό του ένα ρολόι μάρκας Merci, του οποίου η αξία είναι 399 ευρώ και λειτουργεί χωρίς μπαταρία ενώ το ίδιο μοντέλο σε πιο απλή έκδοση (quartz) κοστίζει 230 ευρώ. «Προσεκτικός για την προστασία της εικόνας του, ο αρχηγός του κράτους θέλει να αποφύγει πάση θυσία την ετικέτα του προέδρου που είναι όλο λάμψη και επίδειξη και επιθυμεί περισσότερο «να παίξει το χαρτί» του απλού και μοντέρνου πολιτικού ηγέτη», σχολιάζει για το νέο ρολόι του Μακρόν το γαλλικό περιοδικό Gala.

Ο Γάλλος πρόεδρος φόρεσε για πρώτη φορά το νέο φθηνό ρολόι του στο ταξίδι που πραγματοποίησε στο Πεκίνο τον Ιανουάριο. Από εκείνη την ημέρα η ζήτηση για το συγκεκριμένο μοντέλο ρολογιού εκτοξεύτηκε στα ύψη με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα. Πάντως, η κατασκευάστρια εταιρεία, παρά την μεγάλη ζήτηση, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της στο δίκτυο RTL, δεν σκοπεύει να προβεί σε υπερπαραγωγή του ρολογιού για να μην μειωθεί η αξία του.

Όμως, ποιος χάρισε το νέο ρολόι στον Γάλλο πρόεδρο; Ο Arthur Gerbi, υπεύθυνος στο κατάστημα Merci μίλησε στο περιοδικό Closer και δήλωσε πως η εταιρεία δεν χάρισε στον Γάλλο πρόεδρο το καινούριο του ρολόι. «Κάποιος μπορεί να του χάρισε για τα γενέθλιά του τον Δεκέμβριο και αυτός άρχισε να το φορά από τον Ιανουάριο. Αλλά, δεν είμαστε εμείς που του το στείλαμε», ανέφερε ο Gerbi.

By