Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Εμεινε από καύσιμα το πρώτο ελικόπτερο που έφτασε στο Μάτι

Το μοναδικό S-64 Ericsson, το πυροσβεστικό ελικόπτερο που επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Κινέτας έφυγε από το σημείο και έφτασε στο Νέο Βουτζά στις 17.20.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», όταν το ελικόπτερο έφτασε στην περιοχή στις 17.20 δεν είχε καύσιμα για να προχωρήσει σε ρίψεις, κατόπτευσε το μέτωπο της πυρκαγιάς και στη συνέχεια έφυγε για ανεφοδιασμό. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις μαρτύρων και τα πρώτα στοιχεία της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας.

“Μετά από τέσσερις αποτυχημένες εντολές απογειώσεων Καναντέρ και ελικοπτέρων από τα αεροδρόμιο Ελευσίνας, Ανδραβίδας, Τανάγρας και Σάμου εξαιταίας των θυελλωδών δυτικών ανέμων, στις 17.37 δόθηκε νέα εντολή για την απογείωση ενός S-64 Ericsson από Ελευσίνα.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 18.12, αλλά όπως αποδεικνύεται από την εξέλιξη της πυρκαγιάς ήταν ήδη αργά” αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Την ίδια στιγμή, χθες, δημοσίευμα στο διαδικτυακό βήμα αποκάλυψε μια ακόμη πτυχή της υπόθεσης, καθώς όπως αναφέρει, το όχημα της Πυροσβεστικής που είχε ορισθεί για να επιτηρεί την περιοχή Ντράφι – Νταού Πεντέλης για τυχόν έναρξη πυρκαγιάς δεν βρισκόταν στην θέση του τη Δευτέρα 23η Ιουλίου, γιατί είχε σταλεί στην Κινέττα.

“Οταν έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά στην περιοχή του Νταού το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής ζήτησε να σβηστεί η φωτιά από αυτό το όχημα χωρίς να γίνει τότε αντιληπτό ότι εκείνο βρισκόταν στην δυτική Αττική. Κι έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που οδήγησε στον πύρινο όλεθρο στο Μάτι” αναφέρει το δημοσίευμα του “Βήματος”.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος/Βήμα

(Visited 1 times, 1 visits today)
By