Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Emirates και Etihad Airways ενώνουν τις δυνάμεις τους

Emirates και Etihad Airways ενώνουν τις δυνάμεις τους

Οι δύο αεροπορικές εταιρείες παρακάμπτουν τον μεταξύ τους ανταγωνισμό και υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας.

Δύο κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες, η Emirates και η Etihad Airways προχώρησαν σήμερα, όπως μεταδίδει το Reuters, στη σύναψη ενός συμφώνου ασφαλείας που περιλαμβάνει την ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων.

Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία, αν αναλογιστεί κανείς πως ανάμεσα σε Emirates και Etihad επικρατεί ισχυρός ανταγωνισμός σχεδόν από την ίδρυσή τους ως προς την ανάπτυξη των αεροπορικών τους δικτύων, αφού οι έδρες των δύο αεροπορικών «κολοσσών» απέχουν μόλις 128 χιλιόμετρα μεταξύ τους. Η Emirates ανήκει στην κυβέρνηση του Ντουμπάι, ενώ ιδιοκτήτης της Etihad είναι η κυβέρνηση του Άμπου Ντάμπι.

Το προσύμφωνο μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών αναφέρει πως η μονάδα Emirates Group Security της Emirates, και η Etihad Aviation Group θα «συνεργαστούν σε λειτουργικούς τομείες εντός και εκτός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Emirates.

Βάσει της συμφωνίας, την οποία υπέγραψαν ο πρόεδρος της Emirates, Tim Clark και ο νέος επικεφαλής της Etihad Group, Tony Douglas, η Emirates Group Security θα παρέχει προγράμματα ασφαλείας και εκπαίδευσης στην Etihad, ενώ θα τη βοηθήσει και να αναπτύξει την ικανότητα παροχής συνοδών ασφαλείας.

By