Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Παρωχημένο θεσμό χαρακτηρίζει τις ενδιάμεσες εκπτώσεις ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, ζητώντας την κατάργησή τους.

Η κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, αίτημα το οποίο αποτελεί απαίτηση όλων των συντελεστών της αγοράς, είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ώστε να λειτουργήσει η αγορά προς όφελος των επιχειρήσεων και των καταναλωτών. Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, ενώ υπογραμμίζεται ότι πάγια θέση του ΕΣΑ είναι «μία χαμηλή τιμή όλο τον χρόνο» και μεγάλες εκπτώσεις για ρευστοποίηση στο τέλος των περιόδων.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού και της επαναφοράς της αίγλης των εκπτωτικών περιόδων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή» επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς της κυβέρνησης έχοντας θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα, απαιτώντας την άμεση παρέμβαση τους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αντιθέτως, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, οι συνεχείς εκπτωτικοί περίοδοι επιβάλλουν στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν υπό το καθεστώς ειδικής τιμολογιακής πολιτικής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγορά και τους καταναλωτές. Σε έρευνά του ο Εμπορικός Σύλλογός Αθηνών για τις πρόσφατες ενδιάμεσες εκπτώσεις διαπίστωσε την απογοήτευση των εμπόρων, καθώς ο τζίρος τους μειώθηκε σημαντικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By