Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

«Εμπρηστική» δήλωση Ακάρ: Η Αθήνα κάνει λάθος να αποφεύγει τις διαπραγματεύσεις για τα ΜΟΕ

Επιμένει στην λογική την επιθετικής ρητορικής η Τουρκία με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε τη Δευτέρα την ελληνική πλευρά ότι εσκεμμένα απέχει από τις διαπραγματεύσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) σε διμερές επίπεδο.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε τηλεδιάσκεψη με τον Αρχηγό του τουρκικού Γενικού επιτελείου και διοικητών μονάδων, ο κ. Ακάρ υποστήριξε ότι η Άγκυρα επιθυμεί να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών στο πλαίσιο των ΜΟΕ.

«Οι γείτονές μας αποφεύγουν πεισματικά τις διαπραγματεύσεις και αναζητούν άλλου είδους λύσεις. Κάνουν λάθος», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Τη στιγμή, πάντως, που η Άγκυρα επιμένει σε αυτή την παρελκυστική πολιτική, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσουν οι ηγέτες της Ευρώπης των 27 στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σημείωσε πως «τα πάντα είναι στο τραπέζι».

«Έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε επάνω στη θετική ατζέντα και την απαραίτητη προετοιμασία και επίσης για τη Διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση, τις ενέργειες της Τουρκίας. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα γίνει η επαναξιολόγηση προς ποιες κατευθύνσεις θα προχωρήσουμε αναφορικά με τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Τα πάντα είναι στο τραπέζι», ήταν η ακριβής δήλωση του κ. Στάνο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By