Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Ένα χρόνο εκτός γηπέδων, η ποινή της Euroleague στον Γιαννακόπουλο!

‏Η Euroleague τιμώρησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με 12 μήνες απαγόρευση εισόδου από τα γήπεδα, λόγω… σχολίων του στο instagram!

Ένα ακόμα επεισόδιο στην χρόνια κόντρα του Παναθηναϊκού Superfoods με την Euroleague! Η διοργανώτρια αρχή επέβαλε εξοντωτική ποινή στον ισχυρό άνδρα του «τριφυλλιού», τον οποίον αναγκάζει να μείνει έναν χρόνο εκτός γηπέδων, λόγω σχολίων του στο Instagram, κατά των οπαδών της Φενέρμπαχτσε τον προηγούμενο μήνα.

Ο Γιαννακόπουλος είχε αναφερθεί δημόσια κατά των Τούρκων οπαδών, ύστερα από ένα μαζικό… ντου που είχε γίνει στο προφίλ του και η Euroleague είχε ανακοινώσει πως θα κινήσει Πειθαρχική Διαδικασία, για όσα συνέβησαν.

Λίγες μέρες αργότερα, η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μέσω ανακοίνωσής της έκανε γνωστό πως ο Γιαννακόπουλος για έναν χρόνο δεν θα μπορεί να βρίσκεται στο ΟΑΚΑ σε αγώνες της Euroleague ή σε όποιο άλλο γήπεδο αγωνίζεται το «τριφύλλι». Βεβαίως, θα φανεί τις επόμενες ημέρες τι ακριβώς συνεπάγεται η συγκεκριμένη ποινή, αρχής γενομένης από τον αγώνα της τρέχουσας αγωνιστικής με τη Μπασκόνια…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:

«Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος του Παναθηναϊκού Superfoods έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό 12 μηνών από τα γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες της Ευρωλίγκας, εξαιτίας των δημόσιων δηλώσεών, που θέτουν σε κίνδυνο δεόντως αρμονικές σχέσεις ανάμεσα στις ομάδες και είναι επιβλαβή για το άθλημα του μπάσκετ, σε συνδυασμό με το Άρθρο 24.1 του Πειθαρχικού Κώδικα».

Ο «ισχυρός άνδρας» του Παναθηναϊκού Superfoods τιμωρήθηκε με βάση τις «σοβαρές παραβάσεις» που αφορούν στη διοργάνωση («serious infringements», όπως αναφέρεται στον πειθαρχικό κώδικα), με την εν λόγω παράγραφο να επισημαίνει πως σοβαρή παράβαση θεωρείται:

«Οποιαδήποτε ενέργεια ή δημόσια τοποθέτηση που γίνονται από ανθρώπους που σχετίζονται με τους συλλόγους, και κάνουν κακό στην εικόνα ή τα συμφέροντα της EuroLeague Basketball και των εταιριών, βάζοντας σε κίνδυνο τις αρμονικές σχέσεις των συλλόγων, μπορούν να οδηγήσουν σε βία, δείχνουν ασέβεια, είναι μεροληπτικές και αποδεικνύονται προσβλητικές στις διοργανώσεις της EuroLeague Basketball ή των εταιρειών της, τα πρόσωπα, τα όργανα ή οι διαχειριστικές αργές που ανήκουν σε αυτά ή τα πρόσωπα που κατέχουν νομικές ή διαιτητικές θέσεις και, γενικά, τυχόν δηλώσεις επιζήμιες για το άθλημα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By