Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

«Ένα ελληνικό νησί δικό σας στην τιμή ενός διαμερίσματος στο Λονδίνο»

Άρθρο του Indpendent καλεί τους αγοραστές να ξανασκεφτούν τις επιλογές τους

Elafonisi

Με τον τίτλο «Ένα ελληνικό νησί δικό σας στην τιμή ενός διαμερίσματος στο Λονδίνο» δημοσιεύεται άρθρο στον Independent, ο οποίος χαρακτηρίζει τα ελληνικά νησιά ως επενδυτική ευκαιρία.

Ο Independent παρουσιάζει τα ελληνικά νησιά ως το «αντίπαλο δέος» στα διαμερίσματα του Λονδίνου και τα χαρακτηρίζει ως μια καλή ευκαιρία για όσους έχουν απηυδύσει με την εκτίναξη των τιμών στις κατοικίες της Βρετανίας.

«Γιατί να μην απολαύσετε τον ήλιο και τα καταγάλανα νερά των ελληνικών θαλασσών από τη δική σας ακτή σε κάποιο νησί» αναρωτιέται ο συντάκτης του άρθρου και παραθέτει μια λίστα με τους ελληνικούς παραδείσους.

Πρώτη στη λίστα είναι η μικρή Λέσβος, ένα ακατοίκητο νησί 16 στρεμμάτων σε απόσταση 200 μέτρων από τη Λέσβο με την εταιρεία real estate Vladi να την περιγράφει ως ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Μεσογείου, το οποίο πωλείται έναντι 800.000 ευρώ.

Ο Independent σημειώνει ότι τα ελληνικά νησιά παραδοσιακά περνούν από γενιά σε γενιά και είναι η πρώτη φορά που η μικρή Λέσβος διατίθεται προς πώληση.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει στο χαρτοφυλάκιό της και το νησί Άγιος Αθανάσιος, που βρίσκεται στον Κορινθιακό κόλπο και κοστολογείται στα 1,6 εκατ. ευρώ. Ακόμη, έχει το νησί Άτοκος, στο Ιόνιο πέλαγος, το οποίο κοστίζει 45 εκατ. ευρώ, αλλά προσφέρει εντυπωσιακούς γκρεμούς και τα δικά του πρόβατα.

Το δημοσίευμα δεν θα μπορούσε να μην κάνει ειδική αναφορά στους διάσημους που έχουν επενδύσει σε ελληνικά νησιά, όπως η Αικατερίνα Ριμπλόβλεβα και ο πρώην εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι, οι οποίοι έχουν αγοράσει Σκορπιό και Οξυά αντίστοιχα.

Ο Independent υποστηρίζει ότι η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση έχει αναγκάσει αρκετούς να βάλουν «πωλητήριο» στα νησιά που έχουν στην κατοχή τους, ενώ σημειώνει ότι ο ΕΝΦΙΑ έχει δημιουργήσει έξτρα προβλήματα σε όσους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

By