Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Ένα ρολόι Chopard για τον θρυλικό αγώνα αυτοκινήτων Mille Miglia

Το πανέμορφο Mille Miglia 2022 Race Edition του οίκου Chopard είναι διαθέσιμο σε δύο «δίδυμες» εκδοχές.

Nαι, είναι αλήθεια. Ο οίκος πολυτελείας Chopard έχει συνδεθεί άρρηκτα με το Φεστιβάλ των Καννών, καθώς αποτελεί επίσημο συνεργάτη του event, ωστόσο η σχέση του με τον θρυλικό αγώνα κλασικών αυτοκινήτων Mille Miglia μετράει περισσότερα χρόνια, καθώς είναι ο επίσημος χρονομέτρης του από το 1988.

Ένα ρολόι Chopard για τον θρυλικό αγώνα αυτοκινήτων Mille Miglia

Ο ελβετικός οίκος ήταν, λοιπόν, παρών και φέτος στο Mille Miglia, που έλαβε χώρα από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου. Μάλιστα, την παραμονή της έναρξής του παρουσιάστηκε από τον συμπρόεδρο Karl-Friedrich Scheufele και τον οδηγό αγώνων Jacky Ickx ένα δίδυμο εκπληκτικών ρολογιών για τον εορτασμό του, με τη μορφή των Mille Miglia 2022 Race Editions.

MILLE MIGLIA 2022 RACE

35 χρόνια κοινής πορείας

Η φετινή χρονιά, που ήταν η 35η που η Chopard δήλωσε το παρών στο event, ήταν ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τον οίκο όσο και για τη διοργάνωση, καθώς ο Karl-Friedrich Scheufele συμμετείχε στον αγώνα, πίσω από το τιμόνι μιας Mercedes Benz 300 SL του 1955, που ανήκει στην οικογένεια Scheufele.

«Αυτό είναι το ίδιο αυτοκίνητο με το οποίο συμμετείχα στο πρώτο μου Mille Miglia, το 1989, συνοδευόμενος από τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πρεσβευτή της Chopard και μεγάλο φίλο όλων μας, Jacky Ickx», δήλωσε ο Karl-Friedrich Scheufele. «Έκτοτε, έχουμε οδηγήσει τη διαδρομή μαζί πολλές ακόμα φορές και, αν και πάντα νιώθω έναν βαθμό ανησυχίας πριν από την εκκίνηση κάθε Mille Miglia, το να βρίσκομαι δίπλα σε έναν έξι φορές νικητή του Le Mans, ο οποίος στην καριέρα του στη Formula 1 ανέβηκε στο βάθρο 25 φορές, ενισχύει πάντα την αυτοπεποίθησή μου», πρόσθεσε.

MILLE MIGLIA 2022 RACE

Να σημειωθεί πως ο οίκος Chopard, από τον Ιούλιο του 2018, αποτελεί τον πρώτο κατασκευαστή ρολογιών και κοσμημάτων που χρησιμοποιεί 100% ηθικό χρυσό για την παραγωγή όλων των ρολογιών και των κοσμημάτων του.

WRIST WITH WATCH

Mille Miglia, ένας θρύλος

Το Mille Miglia διοργανώθηκε πρώτη φορά το 1927 και συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο διάσημων ιστορικών αγώνων αυτοκινήτων στον κόσμο. Αρχικά, η διαδρομή του ήταν 1.618 χιλιόμετρα (που ισοδυναμεί με 1.005 ρωμαϊκά μίλια), ενώ ξεκινούσε και τερμάτιζε στην Μπρέσια, με τη Ρώμη να αποτελεί το σημείο καμπής για την επιστροφή στην πατρίδα.

Το 1955, ο Sir Stirling Moss και ο δημοσιογράφος του μηχανοκίνητου αθλητισμού Denis Jenkinson κέρδισαν τον αγώνα σε χρόνο ρεκόρ, που ισχύει μέχρι σήμερα, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή σε δέκα ώρες, επτά λεπτά και 48 δευτερόλεπτα, με την αξιοσημείωτη μέση ταχύτητα των 97,96 μιλίων/ώρα.

MILLE MIGLIA 2022 RACE

Αφού το 1957 έπαψε να υπάρχει στην αρχική μορφή του, ως αγώνας, το Mille Miglia αναβίωσε το 1977 ως δοκιμασία χρόνου και αξιοπιστίας για αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1927 και 1957. Εξακολουθεί να καλύπτει χίλια μίλια, ακολουθώντας μεγάλο μέρος της αρχικής διαδρομής στην καρδιά της Ιταλίας, από την Μπρέσια στη Ρώμη και πίσω.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, μερικά από τα καλύτερα, σπανιότερα, σημαντικότερα και πολυτιμότερα αυτοκίνητα εποχής βγαίνουν στους δρόμους με τον τρόπο για τον οποίο προορίζονταν, δημιουργώντας μια μεθυστική επίθεση στις αισθήσεις της όρασης, του ήχου και της όσφρησης και γυρίζοντας πίσω τον χρόνο καθώς περνούν από τις ίδιες πόλεις και τα ίδια χωριά όπου πλήθος κόσμου κατέκλυζε τους δρόμους, κατά τις πρώτες δεκαετίες των Mille Miglia.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By