Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή του στη Μπαρτσελόνα ο Νεϊμάρ

Έπειτα από αρκετές εβδομάδες συζητήσεων και εντάσεων, η επιχείρηση «επιστροφή του Νεϊμάρ» στο Καμπ Νου μοιάζει να έχει μπει στην τελική της ευθεία.

Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν έχουν κορυφώσει, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Sport, τις διαπραγματεύσεις τους και ο Βραζιλιάνος παίκτης μπορεί να επιστρέψει, τελικά, στην Καταλονία με μια μορφή δανεισμού και μελλοντική οψιόν αγοράς.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές βρίσκονται σε αυτό το πλαίσιο τη δεδομένη χρονική περίοδο και η ολοκλήρωσή τους αναμένεται εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Η μεγάλη επιθυμία του Νεϊμάρ να επιστρέψει στην ομάδα με την οποία έγινε γνωστός στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό κοινό, μοιάζει να είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για θετικό φινάλε στις διαπραγματεύσεις Ισπανών και Γάλλων, ενώ στο περιβάλλον του Βραζιλιάνου άσου υπάρχει αισιοδοξία πως «όλα θα πάνε καλά».

Η Παρί από την πλευρά της, προέβαλε τις δικές της αντιστάσεις, καθώς επιθυμεί (από τη στιγμή που ο Νεϊμάρ δεν θέλει να μείνει άλλο στο Παρίσι) να λάβει τα μεγαλύτερα δυνατά ανταλλάγματα.

Αρχικά ήταν ο πρόεδρος Νασέρ Αλ-Κελαϊφί εκείνος που δυσαρεστήθηκε με τη στάση του Νεϊμάρ, ενώ τα ίδια συναισθήματα ανέπτυξαν και ο τεχνικός διευθυντής Λεονάρντο με τον προπονητή Τόμας Τούχελ, με συνέπεια το περιβάλλον στην Παρί να είναι, πλέον, «βαρύ κι ασήκωτο» για εκείνον.

Οι Παριζιάνοι είδαν πως η Μπαρτσελόνα αποτελούσε τη μοναδική ομάδα στην οποία ο Νεϊμάρ επιθυμούσε να αγωνιστεί κι έτσι ξεκίνησαν οι επαφές ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Αρχικά, η Παρί ζητούσε 300 εκατομμύρια ευρώ για να τον παραχωρήσει, ενώ αργότερα έπεσε στα 180, παραδεχόμενη πως «είναι πολλά τα 40 εκατομμύρια που πρέπει να δίνουμε τον χρόνο σε έναν παίκτη, ο οποίος δεν επιθυμεί να παραμείνει».

Η Μπαρτσελόνα από την πλευρά της, δεν έδειξε διατεθειμένη να σπαταλήσει ένα τόσο μεγάλο ποσό και πρότεινε, να καλύψει μεγάλο μέρος του για τη μεταγραφή του Νεϊμάρ, προσφέροντας παίκτες, όπως οι Ουμτιτί, Κουτίνιο ή Μάλκομ.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας, ωστόσο, δεν πείστηκαν με τα παραπάνω ονόματα, προτιμώντας τον Ράκιτιτς.

Αυτή τη στιγμή, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αν, τελικά, συμφωνηθούν τα ανταλλάγματα (υλικά και έμψυχα) ανάμεσα στις δυο πλευρές, τότε η επιστροφή του Νεϊμάρ στη Βαρκελώνη θα είναι γεγονός.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By