Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Ένας στους πέντε κόπηκαν για το επίδομα θέρμανσης

Τα αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια και τα περιουσιακά στοιχεία μείωσαν σημαντικά τον αριθμό των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης.

petrelaio thermansis

Ενας στους πέντε αιτούντες του επιδόματος «κόπηκε» ενώ πολλοί ήταν οι φορολογούμενοι που έκαναν αίτηση περιμένοντας προκαταβολή χωρίς να έχουν αγοράσει πετρέλαιο αλλά με δεδομένο ότι η προκαταβολή έχει καταργηθεί με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν.

Η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης, συνολικού ποσού 52 εκατομμυρίων ευρώ, πιστώθηκε σε 330.000 φορολογούμενους την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για δικαιούχους του επιδόματος, με βάση τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ως 31 Δεκεμβρίου 2015. Η δεύτερη δόση, όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, θα καταβληθεί έως τον Ιούνιο. Συνολικά φέτος θα διατεθούν για επίδομα θέρμανσης 105 εκατομμύρια ευρώ μετά την αυστηροποίηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια προβλέπουν ως δικαιούχους: άγαμους με ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, έγγαμους έως 20.000 ευρώ με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο εισοδήματος διαμορφώνεται τα 22.000 ευρώ (το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο).

Επίσης, η ακίνητη περιουσία του δικαιούχου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο.

(Visited 1 times, 1 visits today)