Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Energean Οil & Gas: Αποκτά τις συμμετοχές της Edison σε δύο οικόπεδα υδρογονανθράκων

Σάρκα και οστά παίρνει η μεταβίβαση του 100% των μετοχών της Edison Exploration & Production S.p.A στην Energean Oil & Gas, με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμου Θωμά.

Πρόκειται για την υλοποίηση της μεγάλης συμφωνίας ύψους 750 εκατ. δολαρίων που είχε ανακοινωθεί το περασμένο καλοκαίρι και αφορούσε την εξαγορά του τομέα έρευνας και παραγωγής υδρογοναθράκων της Edison από την ελληνική εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου και έχει αναδειχτεί σε ισχυρό παίκτη στην αγορά φυσικού αερίου στο Ισραήλ.

Aυτόματα, με την συμφωνία περνά στον έλεγχο της Energean Oil & Gas, η συμμετοχή της Edison σε κοινοπραξίες με την Total και τα ΕΛΠΕ στο θαλάσσιο οικόπεδο 2, δυτικά της Κέρκυρας αλλά και με τα ΕΛΠΕ στο Πατραϊκό κόλπο.

Με τα δύο αυτά έργα η ελληνική εταιρεία ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στον τομέα αυτό καθώς στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνεται και το θαλάσσιο οικόπεδο στο Κατάκολο.

Με την απόφαση Θωμά που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια η «Edison International S.p.A» που είναι θυγατρική της Ιταλικής Edison οφείλει, εντός σαράντα πέντε ημερών από την απόφαση, να υποβάλει στην Ειδική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) επικυρωμένα αντίγραφα των πράξεων μεταβίβασης, τροποποιημένη Τραπεζική Εγγύηση εφόσον απαιτείται η αντικατάστασή της, οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ή δικαιολογητικό προβλέπεται από τη σύμβαση μίσθωσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By