Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Ένοχη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ για Μαδούρο, «ζωοτροφές» και Βενεζουέλα

Κανείς πλέον δεν μιλάει στο ΣΥΡΙΖΑ για τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Βενεζουέλα.

tsipras-madouro

Κανείς πλέον δεν μιλάει στο ΣΥΡΙΖΑ για τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Βενεζουέλα. Γεγονότα που ήρθαν σαν αποτέλεσμα της πολιτικής Μαδούρο, ενός ανθρώπου που πέρυσι έδινε κουράγιο στην κυβέρνηση, θυμίζοντας πως περήφανα έτρωγαν ζωωτροφές

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο «σύντροφος» Νικολάς Μαδούρο έδινε συγχαρητήρια στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και πότιζε με κουράγιο τον ελληνικό λαό παρεμβαίνοντας ωμά στις εξελίξεις της χώρας μας και στην διαπραγμάτευση που γίνονταν από την τότε ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς και έφερε το δημοψήφισμα, τη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και ένα ακόμη μνημόνιο.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε τονίσει σε μήνυμα του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, πως:

«Θα ήθελα επισήμως να εκφράσω στον Πρωθυπουργό Τσίπρα, στο ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό όλη την αλληλεγγύη του μπολιβαριανού και τσαβικού λαού της Βενεζουέλας, όλη την υποστήριξη και την αγκαλιά μας. Την αγκαλιά μας προς τους πολίτες της Ελλάδας, τον ελληνικό λαό. Αν κάτι είναι γνωστό στην Ελλάδα εδώ και 2000 χρόνια, αυτό είναι η λέξη «δημοκρατία». Και ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με δημοκρατία. Εμείς όλα αυτά τα έχουμε ήδη ζήσει».

Στην συνέχεια είπε ότι αν μπορούσε να μιλήσει με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες θα μας έλεγε πως κι εκεί είχαν ιδιωτικοποιηθεί όλα, πως είχαν εξαφανιστεί οι συντάξεις και η δημόσια εκπαίδευση, πως η εκπαίδευση ιδιωτικοποιήθηκε.

«Όλα, όλα, τα πάντα είχαν ιδιωτικοποιηθεί. Επίσης πώς ο λαός μας έτρωγε ζωοτροφές. Και πώς σπάσαμε τα δεσμά μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μη φοβάστε, Έλληνες και Ελληνίδες αδέρφια μας! Ο δρόμος είναι να σπάσουμε τα δεσμά με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Να αποτινάξουμε το ζυγό που προσπαθεί να ρουφήξει το αίμα των λαών, την εργασία των λαών, τον πλούτο των χωρών. Αυτός είναι ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος».

tsipras-madouro-2

Αυτά όλα τα είπε ο Νικολάς Μαδούρο αφού όμως πρώτα ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει σε συνέντευξή του στο λατινοαμερικάνικο κανάλι Telesur, στις 12/6/2012 πως:

«Η Βενεζουέλα αποτελεί ένα μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να αφήσουμε πίσω το καπιταλιστικό μοντέλο που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη. Ο Ούγκο Τσάβες πέτυχε σημαντικά πράγματα για τη χώρα του με ειρηνικό τρόπο. Προχώρησε στην εθνικοποίηση των φυσικών παραγωγικών πόρων. Και το έκανε ενώ δεχόταν διαρκώς επιθέσεις από το μεγάλο κεφάλαιο»

tsipras-madouro-3

Δεν ήταν όμως μόνο ο Αλέξης Τσίπρας που ποτέ του ΔΕΝ τήρησε το αρχαίο ρητό ”Κρείττον το σιγάν του λαλείν” το ίδιο έκανε και σύσσωμο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τομέας εξωτερικής πολιτικής του Συριζα αδιαφορούσε για την κλιμάκωση της βίας στη χώρα, εθελοτυφλούσε μπροστά στην πολιτικοκοινωνική αναταραχή που προμυνήονταν και σε ανακοίνωση του δήλωνε πως:

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας προσπάθειας κλιμάκωσης της βίας από ακραίες ομάδες της αντιπολίτευσης στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.

«Η 14χρονη Μπολιβαριανή επαναστατική διαδικασία πραγματοποιείται σε συνθήκες δημοκρατίας και ειρήνης, παρά την προσπάθεια βίαιης ανατροπής με πραξικόπημα το 2001.

Οι νοσταλγοί της οπισθοδρόμησης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης δεν έχουν καταθέσει τα «όπλα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ολόθερμη αλληλεγγύη του στους προοδευτικούς, δημοκρατικούς και σοσιαλιστικούς δρόμους, που διανύει η χώρα και ο λαός της σε συνθήκες δημοκρατίας και προόδου.
Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των λαών της Λατινικής Αμερικής και όλου του κόσμου, ώστε να νικήσει η δημοκρατία, η ειρήνη και η πρόοδος»

benezouela-krisis

Σήμερα που ο λαός της Βενεζουέλας χειμάζεται από την φτώχεια, την ανεργία, την έλλειψη αγαθών στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Σήμερα που ο λαός της Βενεζουέλας πεινάει και μαζεύει υπογραφές για δημοψήφισμα και ο αριστερός Μαδούρο αρνείται να δεχθεί την αποτυχία του και κατεβάζει τον στρατό στον δρόμο.

Σήμερα που ο λαός της Βενεζουέλας ζει ακόμα μια φορα κοινωνικές αναταραχές με βια συγκρούσεις και ξύλο για λίγο γάλα ή μία φρατζόλα ψωμί, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει κανείς για τα όσα συμβαίνουν στους φίλους και συντρόφους.

venezuela-benezouela venezouela

(Visited 1 times, 1 visits today)