Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Ενόψει δύο ντιμπέιτ η χώρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πραγματοποιηθούν δύο ντιμπέιτ ένα μεταξύ πρώην πρωθυπουργού και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και ένα μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών πλην του γγ της Χρυσής Αυγής

tsipras-ke-syriza

Σύμφωνα με πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πραγματοποιηθούν δύο ντιμπέιτ ένα μεταξύ πρώην πρωθυπουργού και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και ένα μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών πλην του γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν δύο διαφορετικές τηλεμαχίες. Η μια ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας περί το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος, Και η δεύτερη ανάμεσα στους Αλέξη Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ), Ευάγγελο Μεϊμαράκη (ΝΔ), Σταύρο Θεοδωράκη (Το Ποτάμι), Δημήτρη Κουτσούμπα (ΚΚΕ), Πάνο Καμμένο (ΑΝΕΛ), Παναγιώτη Λαφαζάνη (Λαϊκή Ενότητα) και Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ). Δεν θα απευθυνθεί πρόσκληση στον γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.

Στην πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής είχαμε και την πρώτη κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου.

Για «διαστροφή της πραγματικότητας» και «λασπολογία» κατηγορεί η εκπρόσωπος της ΝΔ στη Διακομματική Επιτροπή Σοφία Βούτεψη, τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια Επιτροπή Πάνο Σκουρλέτη, για τις δηλώσεις του περί αντιπαράθεσης των δύο κομμάτων για την παραχώρηση δωρεάν τηλεοπτικού χρόνου κατά την προεκλογική περίοδο.

Σε δήλωσή της η κ. Βούλτεψη αναφέρει πως «το ψέμα και η διαστροφή της πραγματικότητας, αποτελούν πλέον δευτέρα φύση για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του.

Σήμερα, κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική Επιτροπή κ. Πάνος Σκουρλέτης, έκανε δηλώσεις σχετικά με την παραχώρηση δωρεάν χρόνου από τους ιδιωτικούς ραδιοσταθμούς για την προβολή των κομμάτων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι διαφώνησε η Νέα Δημοκρατία.

Κάτι τέτοιο προφανώς δεν μπορούσε να έχει συμβεί, αφού ο δωρεάν χρόνος για την προβολή των μηνυμάτων των κομμάτων προβλέπεται από τον νόμο.

Η αλήθεια είναι πως καταβλήθηκε προσπάθεια, να εγγραφεί μεν το ποσό των 6 εκ. ευρώ, που κατά πάγια πρακτική προβλέπεται για όλα τα άλλα (συνεντεύξεις αρχηγών, συνεντεύξεις Τύπου κλπ) πλην των τηλεοπτικών μηνυμάτων (σποτ), αλλά συγχρόνως και να… κρυφτεί!

Να μην γίνει δηλαδή, όπως συμβαίνει πάντα, αναφορά στην ανάλυση των ποσών που αντιστοιχούν σε κάθε κανάλι και κάθε κόμμα, αλλά κάπου μέσα στο κείμενο της απόφασης να υπάρχει κρυμμένο ένα νούμερο: 6 εκ. ευρώ.

Αυτό που εμείς ζητήσαμε είναι να εγγραφεί η ανάλυση των ποσών που μας αναλογούν, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα ερμηνείας.

Αυτό που επιθυμούμε είναι να είναι όλα καθαρά και καταγεγραμμένα και όχι να κάνει ο καθένας τους δικούς του υπολογισμούς.

Το γεγονός ότι υποκρύπτεται προπαγανδιστική σκοπιμότητα έγινε άλλωστε αντιληπτό και από τις εξηγήσεις που έδωσε ο υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Σκουρλέτης αντί να λασπολογεί, ας μας πει γιατί δέχθηκε να μπει μεν το ποσό, αλλά συγχρόνως προσπάθησε και να το κρύψει, αποφεύγοντας την ανάλυσή του.

Διαφορετικά, θα ζητούσε να απαλειφθεί εντελώς!

Είναι εύκολο να κηρύσσει κανείς τον πόλεμο στη «διαπλοκή» στα λόγια.

Τώρα ήλθε η ώρα να κριθούμε όλοι και για τα λόγια και για τις πράξεις μας».

«Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής κοιτάξαμε να αναζητήσουμε εκείνους τους όρους που θα εξασφαλίζουν την πιο ισότιμη προβολή των απόψεων των κομμάτων.

Θεωρώ ότι και με βάση την εμπειρία που έχει υπάρξει αλλά και βελτιώνοντας αυτή την εμπειρία, καταλήγουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση.

Θέλω όμως να επισημάνω κάτι που μου έκανε πράγματι εντύπωση. Είναι το θέμα της υποχρέωσης των ιδιωτικών τηλεοπτικών μέσων για την παραχώρηση δωρεάν χρόνου στα κόμματα, κάτι που προβλέπεται από το νόμο και θεωρώ ότι ουσιαστικά υπηρετεί την υπόθεση της δημοκρατίας και της καλύτερης διεξαγωγής των εκλογών. Μου έκανε εντύπωση γιατί η Ν.Δ. και το ΠΟΤΑΜΙ θέλουν να αποτιμήσουν αυτόν τον δωρεάν χρόνο σε ένα συγκεκριμένο ποσό εκατομμυρίων ευρώ. Ειλικρινά, ιδιαίτερα σ΄ αυτή την συγκυρία, όπου διεξάγεται μια συζήτηση, όπως γνωρίζετε, για να αποκατασταθεί το πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, το να ακούγονται τέτοιες φωνές μάλλον εξυπηρετούν άλλου είδους σκοπιμότητες.

Η αντιδικία δηλαδή προέκυψε μεταξύ…… Ν.Δ. και Ποταμιού με εσάς…;….

Από τη μία πλευρά Ν.Δ. και ΠΟΤΑΜΙ απέναντι όλων των υπολοίπων, οι οποίοι, όπως προβλέπει και ο νόμος, θεωρούν ότι τα ιδιωτικά τηλεοπτικά μέσα έχουν την υποχρέωση, εφ’ οσον κατέχουν δημόσιες συχνότητες, να παρέχουν δωρεάν αυτό τον χρόνο.

Για ντιμπέιτ ασχοληθήκατε καθόλου;…

Ακούστηκε το θέμα του ντιμπέιτ. Υπάρχει μια κατ΄ αρχήν συμφωνία απ΄ όλους και παραπέμπεται πια στα Γραφεία  Τύπου των κομμάτων να δουν τους ακριβείς όρους» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην διακομματική Πάνος Σκουρλέτης.

«Η Ν.Δ. μέσω της κυρίας Βούλτεψη επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον ρόλο της ως ο αυθεντικός εκφραστής των συμφερόντων των μεγαλοκαναλαρχών και της διαπλοκής» δήλωσε ο κ. Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας στην δήλωση της κα. Σοφίας Βούλτεψη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By