Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Ένταλμα σύλληψης εκκρεμούσε σε βάρος του πιλότου της πτήσης της Τσαπεκοένσε

Νέες αποκαλύψεις αναφορικά με τη μοιραία πτήση της «LaMia» προκύπτουν σε καθημερινή βάση και η τελευταία που ήρθε στη δημοσιότητα από τα χείλη του υπουργού Άμυνας της Βολιβίας είναι από τις πιο σοκαριστικές που συνθέτουν το «παζλ» της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον Ρέιμι Φερέιρα, εις βάρος του πιλότου της μοιραίας πτήσης που κόστιζε τη ζωή σε 71 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν και η αποστολή της Σαπεκοένσε, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, αφού τον βάραιναν κατηγορίες για λιποταξία από την Πολεμική Αεροπορία.

«Ο Μιγκέλ Κιρόγκα έλαβε επαγγελματική κατάρτιση απ” το κράτος, το οποίο σημαίνει πως επένδυσε σ” αυτόν. Αν λάβουμε υπόψιν πως το κόστος των σπουδών ανέρχεται περίπου στα 50.000 δολάρια, τότε το κράτος απώλεσε χρήματα εξαιτίας της αποχώρησής του απ” την Πολεμική Αεροπορία.

Ο Κιρόγκα έπρεπε να συμπληρώσει συγκεκριμένα χρόνια προϋπηρεσίας πριν αποχωρήσει απ” την αεροπορική βάση. Γι” αυτό το λόγο, υπήρξαν νομικές ενέργειες απ” την πλευρά της Πολεμικής Αεροπορίας ούτως ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του κράτους».

spotfm.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By