Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Ένταση κατά την συζήτηση της ΠΝΠ στη Βουλή

Αντιδράσεις βουλευτών στην δέσμευση των αποθεματικών ταμείων

vouli

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης με την οποία δεσμεύονται τα αποθεματικά φορέων και δήμων και μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Το ΠΑΣΟΚ, δια του Ανδρέα Λοβέρδου, ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας, πριν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα που επίσης ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας.

Ο Προεδρεύων Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έδινε τον λόγο στον Υπουργό, αλλά ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνεχώς διέκοπτε. Ακόμα και όταν ο Δ. Μάρδας ήταν στο βήμα ο Α. Λοβέρδος ακούστηκε να φωνάζει: «Είμαστε εκπρόσωποι του λαού, εσείς τι θέλετε εδώ; Δεν είστε εκπρόσωπος του λαού». Και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος συνηγόρησε φωνάζοντας στον Προεδρεύοντα της Επιτροπής «έχει δίκιο ο Πανούσης που λέει ότι δεν καταλαβαίνει πώς σε εκλέγουν βουλευτή».

Ο κ. Μάρδας πρόλαβε απλώς να πει μία φράση, ότι προτείνει «να γίνει μία συνεδρίαση». Ο Α. Λοβέρδος φώναξε πως «ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα μας πει πώς θα δουλέψουμε!».

Όρθιος ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης απαιτούσε από τον Υπουργό να καθίσει κάτω.

«Αυτό το πράγμα είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που έχει συμβεί. Να ανακαλέσετε και να διαγραφούν από τα πρακτικά», είπε ο Β. Διαμαντόπουλος και διέκοψε τη συνεδρίαση για 5 λεπτά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By