Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Εντολή της Ε.Ε. να μην γίνονται έρευνες για Brexit

Το Reuters μεταδίδει ότι «υπάρχει εσωτερική εντολή να μην διερευνάται ο αντίκτυπος του Brexit»

komision

Οι οικονομολόγοι έλαβαν εντολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην προβαίνουν σε έρευνες σχετικά με τον αντίκτυπο από πιθανή έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., σύμφωνα με αξιωματούχους, τους οποίους επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Υπάρχει εσωτερική εντολή για να μην συζητάμε ή να διερευνάμε τον αντίκτυπο του Brexit», δήλωσε, συγκεκριμένα στο Reuters, ανώτερος αξιωματούχος της Κομισιόν, διευκρινίζοντας πως η οδηγία ήλθε από το γραφείο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μάλιστα, όπως παρατήρησε δεύτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος, η Κομισιόν έχει διδαχθεί από το ελληνικό παράδειγμα και τους φόβους περί Grexit, οπότε και η Επιτροπή επέμενε πως δεν έχει συνταχθεί κάποιο εναλλακτικό σχέδιο (Plan B) για τη διαχείριση ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Μάθαμε από την υπόθεση γύρω από το Grexit», είπε ο εν λόγω αξιωματούχος, κάνοντας λόγο για έλλειψη σχεδίων σχετικά με ενδεχόμενο Brexit. «Εάν το κάνουμε, ο Τύπος θα το ανακαλύψει. Επομένως, αυτήν τη φορά δεν θα το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

By