Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Εντολή Τσίπρα να «παγώσουν» όλες οι μετατάξεις και προσλήψεις στη Βουλή

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ζητώντας να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων.

Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε στον Πρόεδρο της Βουλής, ότι παρά το γεγονός πως η διαδικασία ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε, όπως είπε, από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας. Αποφάσισαν, έτσι, ο Πρόεδρος της Βουλής να προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις.

Μεταξύ αυτών των οποίων οι μετατάξει «παγώσουν» ειναι και η κόρη της αντιπροέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Ο κ. Βούτσης που ρωτήθηκε για τις δηλώσεις της, σχολίασε πως ο καθένας κρίνεται για τις θέσεις που εκφράζει.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μίλησε για ανθρωποφαγία και ρατσισμό και οτι πυροβολείται εδώ και πέντε ώρες. Σε ό,τι αφορά την περίπτωση μετάταξης της πρώην συζύγου του, απάντησε εκνευρισμένος πως εργάζεται στη Βουλή από το 2007, όπου ο ίδιος δεν ήταν ακόμη βουλευτής.

Νωρίτερα, πάντως και μετά το σάλο που προκλήθηκε για προσλήψεις και δεκάδες μετατάξεις στη Βουλή, συγγενικά πρόσωπα της προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, υπέβαλαν την παραίτησή τους.

Όπως έγινε γνωστό, οι κόρες της Ειρήνης Πανταλού και της Βασιλικής Τσακανίκα παραιτήθηκαν για λόγους ατομικής ευαισθησίας από τη διαδικασία πρόσληψής τους στο Ίδρυμα της Βουλής.

Η κόρη της κ. Τσακανίκα, Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου διορίστηκε στις 31 Μαΐου 2019 στο Ίδρυμα της Βουλής για ένα χρόνο με την υπογραφή της προέδρου του Νίκης Μαρωνίτη.

Η κόρη της κ. Πανταλού, Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 31 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απέρριψε τους ισχυρισμούς για όργιο προσλήψεων και μετατάξεων στη Βουλή και βόλεμα συγγενών και φίλων, χαρακτηρίζοντας άδικη την κριτική που δέχεται.

Ο Νίκος Βούτσης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους μετά το μπαράζ αρνητικών για τον ίδιο δημοσιευμάτων μίλησε για δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων και επέμεινε πως επί προεδρίας του «έσπασε» το πελατειακό σύστημα ετών που ήθελε εργαζόμενους να προσλαμβάνονται στη Βουλή με απόφαση και μόνον του εκάστοτε Προέδρου της.

«Βρήκαμε ένα πελατειακό σύστημα προσλήψεων με μόνη πρόταση την απόφαση του εκάστοτε Προέδρου, για εμάς αυτό το κριτήριο δεν υπήρξε ούτε μια φορά, δεν έγινε καμία επιλογή από τον Πρόεδρο της Βουλής», είπε και προκάλεσε όποια πολιτική δύναμη επιθυμεί να έρθει σε επαφή μαζί του για τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Βούτσης επεσήμανε πως έγιναν μετατάξεις βάσει του νόμου της κινητικότητας στο δημόσιο που είναι γνωστές εδώ και μήνες. Υπήρξαν, όπως είπαν, συγκεκριμένα 64 περιπτώσεις υπαλλήλων, εκ των οποίων οι 33 έχουν ολοκληρωθεί, 29 εκκρεμούν και 2 δεν προχώρησαν.

Συμπλήρωσε δε, ότι στη Βουλή για πρώτη φορά δεν υπήρξε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού κι ότι δεν εκδιώχθηκε κανένας συμβασιούχος παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις των υπηρεσιών της Βουλής.

Τα δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ο Νίκος Βούτσης έκαναν λόγο για μαζικό βόλεμα συγγενών, φίλων και κομματικού στρατού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, γινόταν λόγος για τον διορισμό της κόρης της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, Βασιλικής Τσακανίκα.

Η κόρη της, Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου διορίστηκε στις 31 Μαΐου 2019 στο Ίδρυμα της Βουλής για ένα χρόνο. Η κ. Τσακανίκα είχε υπηρετήσει στο γραφείο της Δούρου επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου και είχε κάνει αναστολή της σύνταξης. Ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής από την οποία παραιτήθηκε στις 30 Μαΐου, μία μέρα πριν τον διορισμό της κόρης της.

Τα δημοσιεύματα αναφέρονται μεταξύ άλλων και στον διορισμό της κόρης της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Πανταλού, επίσης στο Ίδρυμα της Βουλής. Η Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια, διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 31 Μαΐου.

Επίσης, υπάρχει και μετάταξη της κόρης της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου από άλλο οργανισμό στη Βουλή, ενώ την πρόσληψή τους στο Κανάλι της Βουλής «πέτυχαν» δύο δημοσιογράφοι, ένας εκ των οποίων μετά τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ έφυγε από το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By