Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Έντονες κινητοποιήσεις για τα διόδια στη Λαμία

Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια για δύο ώρες.

diodia

Την έντονη διαμαρτυρία τους διατύπωσαν δεκάδες πολίτες της Λαμίας που βρέθηκαν στα καινούργια μετωπικά διόδια Μαυρομαντήλας στο 217 χλμ της ΝΕΟ Αθήνας-Λάρισας μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας.
Οι κινητοποιήσεις εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά των διοδίων και μετείχαν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, ο δήμος της Λαμίας, η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας όπως επίσης και άλλες κινήσεις πολιτών αλλά και παρατάξεις είτε στην Περιφέρεια Στερεάς είτε στους δήμους.

Παρόντες και οι τρεις από τους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα, καθώς η πληθώρα των διοδίων που βρίσκονται περιφερειακά της Λαμίας έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό στις μετακινήσεις των πολιτών, ακόμη και σε τοπικές διαδρομές.

Ενώ την ίδια στιγμή η χρήση του παράπλευρου δίκτυου εγκυμονεί κινδύνους καθώς από εκεί πλέον πηγαίνει ο μεγαλύτερος όγκος της κυκλοφορίας και ιδιαίτερα τα μεγάλα και βαριά οχήματα.
Σε δηλώσεις τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ Κυριακάκης, Βέττας και η κ. Λέβα χαρακτήρισαν αποικιοκρατικές τις συμβάσεις παραχώρησης, ζήτησαν τον έλεγχο και την αναθεώρησή τους, προβάλλοντας συγχρόνως θέματα εξορθολογισμού των χρεώσεων στις διελεύσεις αλλά και των τελών που καταβάλλονται σε κάθε σταθμό διοδίων.

Οι εκπρόσωποι των φορέων δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν παρόμοιες συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις και έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού κ. Σταθάκη που προανήγγειλε αναθεώρηση των συμβάσεων και εξορθολογισμό των χρεώσεων.

Οι συγκεντρωμένοι σήκωσαν τις μπάρες και για περίπου δύο ώρες τα αυτοκίνητα -και προς τη Θεσσαλονίκη και προς την Αθήνα- περνούσαν από το σημείο χωρίς να πληρώνουν διόδια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By