Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Έντονη αντιπαράθεση Βούτση – Χριστοφιλοπούλου

Κατά την διάρκεια της συζήτησης για το ασφαλιστικό στην Ολομέλεια

voutsis1

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε από το πρωί η τελευταία συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, η οποία θα κλείσει αργά απόψε με ονομαστική φανερή ψηφοφορία που έχουν ζητήσει ΝΔ και ΚΚΕ, ενώ θα προηγηθούν ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.
Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που χαρακτήρισε στημένο και απαράδεκτο χθεσινό λεκτικό επεισόδιο στο εντευκτήριο του Κοινοβουλίου μεταξύ δικηγόρων συνδικαλιστών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, και τόνισε ότι δεν επιτραπεί να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Νωρίτερα, η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι η Βουλή σήμερα αστυνομοκρατείται, ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανές, κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς που έχουν ραντεβού με κόμματα στο εντευκτήριο να συνοδεύονται από τη φρουρά του Κοινοβουλίου.

«Χθες συνέβη ένα απαράδεκτο γεγονός στο εντευκτήριο, όπου συνδικαλιστές δικηγόροι εστράφησαν εναντίον βουλευτών, υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση στα όρια bullying», επισήμανε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε:

«Είναι στα όρια του «γκροτέσκου» να απειλούνται βουλευτές ανάλογα με το τι ψηφίζουν. Δεν έδωσα καμία σημασία, παρότι είχαν πλημμυρίσει τα site και ήταν στημένο το επεισόδιο. Επίτηδες δεν έδωσα συνέχεια, είμαι έμπειρος και δημοκρατικός, για να μην δώσουμε τροφή.

Αυτό που επιχειρήθηκε και σήμερα να συμβεί, με νέα ραντεβού που δίνονται εντός Κοινοβουλίου ενώ θα έπρεπε να δοθούν εντός των γραφείων των κομμάτων, δεν θα επιτραπεί στο εντευκτήριο. Στο εντευκτήριο δεν θα γίνεται λεκτική διαμάχη, εύλογη ανάμεσα στην ένταση, μεταξύ συνδικαλιστών και βουλευτών. Όλοι οι συνδικαλιστές να πάνε στα γραφεία των κομμάτων να πουν τα αιτήματα τους, στο γραφείο το δικό μου, που είναι ανοικτό για να πιέσουν, ως έχουν δικαίωμα».

By