Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός σε δύο οχήματα στην Αλεξανδρούπολη

Μεγάλη ανησυχία στις τάξεις της αστυνομίας

astynomia-brady

Οι αρχές της Αλεξανδρούπολης έφτασαν στην εντοπισμό δύο βαρύτατα οπλισμένων οχημάτων, που πιθανώς συνδέονται μεταξύ τους, και προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων.

Στην πρώτη υπόθεση, όπως μετέδωσε το Mega επικαλούμενο πηγές της ιστοσελίδας alexpoli.gr, εμπλέκονται δύο άνδρες και ένα τροχόσπιτο.

Το όχημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν σταθμευμένο για 2-3 ημέρες στο χώρο του λιμανιού και οι άνδρες του Λιμενικού το παρακολουθούσαν, καθώς είχαν κινήσει υποψίες οι κινήσεις των δύο ατόμων που επισκέπτονταν το τροχόσπιτο, ενώ έμεναν σε ξενοδοχείο. Πρόκειται για δύο Βρετανούς υπηκόους, Ιρακινής καταγωγής, 22 και 28 ετών.

Μέσα σε αυτό το τροχόσπιτο βρέθηκαν περισσότερες από 20.000 σφαίρες, τρία περίστροφα Magnum 357 και τουλάχιστον άλλα 15 περίστροφα των 22 χιλιοστών.

Επιπλέον όμως, μετά από τη σύλληψη των δύο, εντοπίστηκε ένα ακόμη άτομο στο τελωνείο των Κήπων, επίσης Βρετανός υπήκοος ιρανικής καταγωγής, ο οποίος επιχείρησε να περάσει στην Τουρκία, έχοντας στο αυτοκίνητό του 200.000 σφαίρες, δεκάδες όπλα, ανάμεσά τους και 7 Walter και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Τα όπλα και οι σφαίρες και στις δύο περιπτώσεις ήταν κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες. Και οι τρεις συλληφθέντες έχουν δηλώσει στις αρχές ότι δεν ανήκουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στις ομάδες ανταρτών που μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές. Ακόμη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τρεις δεν είναι «γνωστοί» στις αρχές.

By