Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Εντός του φθινοπώρου το κουαρτέτο των θεσμών στην Αθήνα

Προτεραιότητα η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος

VELKOULESKOU-NTELIA

Εντός του φθινοπώρου καταφτάνουν τα τεχνικά κλιμάκια του κουαρτέτου στην Αθήνα στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος τόνισε την Παρασκευή εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως διευκρίνισε ο ευρωπαίος αξιωματούχος η συγκεκριμένη χρονική περίοδος συναποφασίστηκε με την ελληνική κυβέρνηση. Πρόσθεσε επίσης ότι τότε θα συζητήσουν οι εκπρόσωποι των θεσμών με τις ελληνικές αρχές τις προαπαιτούμενες δράσεις.

Εξάλλου, πηγή της ευρωζώνης, ερωτηθείσα για το πότε θα ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, απάντησε ότι κατά τη διάρκεια του χθεσινού EWG (EuroWorking Group) στις Βρυξέλλες δεν έγινε συζήτηση γι’ αυτό το θέμα.

Μήνυμα προς τα κυβερνητικά στελέχη, και την κοινή γνώμη, ότι η κυβέρνηση έχει υποχρέωση τη γρήγορη υλοποίηση των συμφωνηθέντων στις 13 Ιουλίου απέστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας, στόχος είναι η ταχύτατη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγηση για να ανοίξει η κρίσιμη συζήτηση για το ελληνικό χρέος και να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

«Οριζόντιες μειώσεις συντάξεων όπως κάνανε οι άλλοι εμείς δεν θα κάνουμε… Θέλουμε τα ισοδύναμα να προκύπτουν από την αρχιτεκτονική του συστήματος» υποστήριξε νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος προσερχόμενος στο υπουργικό συμβούλιο.

By