Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Επαναφέρει το Ποτάμι το αίτημα του για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Το Ποτάμι επαναφέρει το αίτημα του για σύσκεψη του συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, με θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων

potami

Υπενθυμίζεται το παραπάνω αίτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Θεοδωράκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Το σκωτσέζικο ντουζ που ζουν οι πολίτες με την κυβέρνηση τη μια μέρα να δηλώνει αισιόδοξη για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και την επόμενη να διαδίδει ότι υπάρχει αδιέξοδο, πρέπει να τελειώνει.

Τα μηνύματα αυτά αντανακλούν τις αντιφάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Άλλοι καλούν για συμφωνία, όπως ο κ. Παπαδημούλης και η κυρία Κατσέλη, άλλοι επιμένουν σε ρήξη όπως ο κ. Λαφαζάνης και η «αριστερή πλατφόρμα» ενώ άλλοι όπως ο κ. Μανιός μιλούν ανοιχτά και ανέμελα ακόμη και για πιστωτικό γεγονός δίχως να αναλογίζονται τις καταστροφικές συνέπειες.

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην πρόσκρουση στο παγόβουνο. Η ασυντόνιστη ορχήστρα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ παίζει αμέριμνη για το εσωκομματικό ακροατήριο, δε δικαιούται όμως να παρασύρει τη χώρα στο βυθό.

Επειδή ο κ. Τσίπρας διστάζει να πάρει αποφάσεις, το Ποτάμι επαναλαμβάνει την πρόταση για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να συζητηθεί ανοιχτά η πορεία των διαπραγματεύσεων και η διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας στην ευρωζώνη.