Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Επανεξέταση των κριτηρίων για τις μετεγγραφές ζητά το Ποτάμι

Διαφωνεί με την απόφαση του ΣτΕ να θέσει ποσοτικό περιορισμό στις πανεπιστημιακές σχολές.

upourgeio paideias

Επανεξέταση του ζητήματος των μετεγγραφών ζητά ο βουλευτής του Ποταμιού και υπεύθυνος του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Γιώργος Μαυρωτάς,  με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για ποσοτικό περιορισμό τους που δεν θα ξεπερνάει το 10% των εισακτέων.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρωτά, χρειάζεται να λαμβάνονται υπ’ όψιν κοινωνικά και ακαδημαϊκά κριτήρια και να υπάρχει ανώτατο όριο στις μετεγγραφές το οποίο να το αποφασίζει η κάθε Σχολή και Τμήμα, ώστε σύμφωνα με τις λειτουργικές της δυνατότητες να διασφαλίζεται η παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης.

«Αυτό που έπραξε το ΣτΕ (να θέσει δηλαδή ανώτατο όριο) είναι καθαρά θέμα πολιτικής και θα έπρεπε να το έχει κάνει το υπουργείο εδώ και χρόνια ως αυτονόητο, αντί να κυριαρχούν όπως πάντα οι ψηφοθηρικές, πελατειακές πολιτικές», συμπλήρωσε ο κ. Μαυρωτάς.

Ο βουλευτής του Ποταμιού τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας μεταβατικές διατάξεις για τους υπό μετεγγραφή φοιτητές του 2014 οι οποίοι συμπλήρωσαν το μηχανογραφικό τους δελτίο με συγκεκριμένους κανόνες (Ν.4264/2014 περί μετεγγραφών) οι οποίοι δεν μπορούν να αλλάζουν εκ των υστέρων, δημιουργώντας αδικίες και αναστάτωση.