Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Επενδύσεις 100 εκατ. σχεδιάζει η Lidl

Έως το τέλος της χρήσης θα λειτουργήσουν δύο νέα σημεία σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, ανεβάζοντας τον αριθμό του δικτύου σε 223 από 221 σήμερα

Nέες επενδύσεις 100 με 120 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για την επόμενη χρονιά η αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl, το οποίο αφορά μεταξύ άλλων άνοιγμα νέων καταστημάτων, μετεγκαταστάσεις αλλά και ανακαίνιση του δικτύου της.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της διοίκησης της Lidl Hellas κ. Ιάκωβος Ανδρεανίδης, στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 20 χρόνια παρουσίας της αλυσίδας στην Ελλάδα εκτός από τις ανακαινίσεις/μετεγκαταστάσεις των καταστημάτων έως το τέλος της χρήσης θα λειτουργήσουν δύο νέα σημεία σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, ανεβάζοντας τον αριθμό του δικτύου σε 223 από 221 σήμερα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ελληνικότητα των προϊόντων της αλυσίδας καθώς το 80% του τζίρου στη μαναβική των καταστημάτων της γίνεται από προϊόντα Ελλήνων προμηθευτών. Το ίδιο συμβαίνει με τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα της αλυσίδας που ροέρχονται από 21 Ελληνες προμηθευτές που προμηθεύονται γάλα από τουλάχιστον 2.500 μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό άλλωστε ποσοστιαία συμμετοχή των κατηγοριών αυτών στο συνολικό καλάθι αγορών του πελάτη της Lidl έχει αυξηθεί από 6% έως 20%.

Σήμερα η Lidl, η οποία από πλευρά τζίρου βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των αλυσίδων σουπερμάρκετ (με πρώτη τον Σκλαβενίοτη και δεύτερη τον ΑΒ Βασιλόπουλο), συνεργάζεται με πάνω από 400 επιλεγμένους Ελληνες προμηθευτές. Ολοι τους, ανεξαρτήτως μεγέθους, οφείλουν να λειτουργούν βάσει συστημάτων ασφάλειας τροφίμων πιστοποιημένων, σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας IFS, BRC και FSSC.

Η αλυσίδα παράλληλα φροντίζει κάθε νωπό προϊόν, πέρα από τις ξεχωριστές προδιαγραφές, να φτάνει στο ράφι φρέσκο και ποιοτικό ακολουθώντας ένα αυστηρό σύστημα καταγραφής και ιχνηλασιμότητας.

Η αλυσίδα συνεργάζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια με την Agrolab RDS, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ελληνικά εργαστήρια στη βιομηχανία τροφίμων και συνεχίζει με το εργαστήρι ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Υλοποιεί συστηματικούς ελέγχους υγιεινής και ασφάλειας, καθώς κάθε χρόνο πραγματοποιεί πάνω από 3.300 αναλύσεις και 800 οργανοληπτικούς ελέγχους σε ανεξάρτητα εργαστήρια. Η συνολική επένδυση που αφορά στη διασφάλιση ποιότητας ξεπερνάει ετησίως το 1,3 εκατ. ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By