Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Διακοπή και σε δρομολόγια του Τραμ

Διεκόπησαν, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, και τα δρομολόγια του Τραμ από τη στάση «Αιγαίο» στη Νέα Σμύρνη έως το «Σύνταγμα», με «φόντο» την απαγόρευση συναθροίσεων που βρίσκεται σε ισχύ σήμερα λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Κλείνουν και άλλοι σταθμοί στο κέντρο της Αθήνας με εντολή της αστυνομίας, με «φόντο» την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, κλειστοί είναι από νωρίς το πρωί οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Βικτώρια και Σεπόλια στις γραμμές 1,2 και 3 του μετρό.

Την ίδια ώρα, στις 11πμ έγινε γνωστό πως έκλεισαν άλλοι τρεις σταθμοί -Αττική, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής.

Με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας έκλεισαν, επίσης, και οι σταθμοί Συγγρού Φιξ, Κόσμος, Δάφνη, Αιγάλεω, Ελαιώνας και Κεραμεικός.

Με την ίδια εντολή «ρολά» κατέβασαν και οι σταθμοί Κάτω Πατήσια, Άγιος Νικόλαος, Θησείο, Πετράλωνα και Καλλιθέα της γραμμής 1.

Οι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., απαγορεύεται στις συναθροίσεις να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας.

Στην απόφαση προβλέπονται και κυρώσεις για 5.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο στα νομικά πρόσωπα και 3.000 στα φυσικά πρόσωπα ενώ παραμένει το πρόστιμο των 300 ευρώ σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες συναθροίσεις.

Την ίδια ώρα, από το πρωί του Σαββάτου η περιοχή των Εξαρχείων έχει μετατραπεί σε «αστακό» λόγω των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο.

Ακροβολισμένοι και με συχνές εποχούμενες περιπολίες είναι και αστυνομικοί της ασφάλειας, με στόχο την αποτροπή οποιασδήποτε συνάθροισης.

Η Ελληνική Αστυνομία μπήκε από την Παρασκευή σε επιφυλακή.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει σαφείς εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας και αύξηση φύλαξης αστυνομικών και δικαστικών στόχων ενόψει της 6ης Δεκεμβρίου.

Οι φόβοι υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο κάποιοι να επιχειρήσουν καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και δικαστήρια ως αντίδραση.

Και αυτό γιατί έχει ήδη γίνει γνωστό πως δεν θα επιτραπούν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, στο διαδίκτυο υπάρχουν ήδη καλέσματα για συγκεντρώσεις, κυρίως για το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο έφηβος.

Πάντως, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κατεχάκη κατέστη ξεκάθαρο ότι το επιχειρησιακό σχέδιο που θα εφαρμοστεί δεν θα έχει καμία σχέση με το σχέδιο του Πολυτεχνείου.

Η αντίδραση των αστυνομικών σε συναθροίσεις – συνωστισμούς δεν θα είναι η ίδια, καθώς θα δίνεται ένα μικρό χρονικό διάστημα για να σταματήσει η συγκέντρωση και αμέσως μετά η αντίδραση θα είναι άμεση.

Επίσης δόθηκαν εντολές για μηδενική ανοχή σε καταστροφές και σε όσους επιχειρήσουν επιθέσεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί θα βρίσκονται από νωρίς στα σημεία στα οποία έχει γίνει γνωστό ότι θα υπάρξουν συγκεντρώσεις.

Την ίδια ώρα, αυστηροί θα είναι οι προέλεγχοι σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κεντρικούς οδικούς άξονες.

Επιχειρησιακά έχει επίσης αποφασιστεί να βρίσκεται στα Εξάρχεια ο «Αίαντας» αλλά και drone, που θα δίνει εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By