Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια μετά τις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Έκαψαν κάδους και έσπασαν βιτρίνες

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην Αθήνα, ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους στην οδό Μπενάκη και έσπασε βιτρίνες σε δύο μαγαζιά στα Εξάρχεια, ενώ, νωρίτερα φωτιά έβαλαν και σε κάδους στο ύψος της Ιπποκράτους.

Επεισόδια και μολότοφ μετά το τέλος της πορείας και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια εκτυλίσσονται και στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για την συμπλήρωση 15 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα αναρχικών που αποκόπηκε από την πορεία επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν κοντά στους διαδηλωτές.

Η ομάδα των αναρχικών έβαλε φωτιές και σε κάδους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις αφότου απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων έχουν εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό τους στα στενά της Αγίου Δημητρίου, όπου κινήθηκαν, αλλά και στους γύρω δρόμους. Μέχρι αυτή την ώρα η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές.

Στην Αθήνα από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 47 προσαγωγές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Συγκεκριμένα, οι προσαγωγές σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν στην πλατεία Αττικής αλλά και στο κέντρο της Αθήνας και στα προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, προκλήθηκαν ζημιές στον σταθμό στην Ομόνοια από ομάδα αναρχικών.

By