Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Επί τάπητος το e-mail της τρόικας σε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Συνάντηση υπό τον πρωθυπουργό

megaro maximou

Σύσκεψη στελεχών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτελεί η απάντηση της τρόικας προς την κυβέρνηση, ενώ σε αυτή συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο γγ του ΥΠΟΙΚ Τάσος Αναστασάτος και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Στο απαντητικό email της τρόικας, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις επί των προτάσεων της κυβέρνησης, ώστε να επέλθει η συμφωνία που θα επιτρέψει να επανέλθει η τρόικα στην Αθήνα. Οι διευκρινίσεις θα παρασχεθούν αργότερα εντός της ημέρας σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και της τριμερούς.

Από την πλευρά τους, ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την απόδοση κάποιων δημοσιονομικών παρεμβάσεων (π.χ. αύξηση φορολογικής συμμόρφωσης στο σκέλος των αποδείξεων μέσω λαχειοφόρου αγοράς) και φαίνεται να ζητούν εναλλακτικά ισοδύναμα μέτρα στην περίπτωση που οι προτεινόμενες παρεμβάσεις δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα. Διευκρινίσεις αναμένονται και για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα παρεμβάσεων του υπουργείου Εργασίας.

By