Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

Επιχειρηματικό πάρκο στα Οινόφυτα εξήγγειλε ο Κώστας Μπακογιάννης

Ένα άκρως φιλόδοξο σχέδιο εξήγγειλε την Τετάρτη, στο πλαίσιο του 16ου συνεδρίου «Prodexpo», ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

mpakogiannis-aftodioikisi

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για τη δημιουργία οργανωμένης βιομηχανικής ζώνη (Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης) στην περιοχή των Οινοφύτων-Σχηματαρίου.

«Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία θεσμικά και θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα επιχειρησιακή, διοικητική, και οικονομική, με σκοπό στο τέλος της θητείας της η βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων να είναι Πρότυπη Βιομηχανική Πόλη χωρίς περιβαλλοντικές συνέπειες. Ένας πόλος μεγάλης τοπικής, αλλά και εθνικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης» ανέφερε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η χρηματοδότηση του Επιχειρηματικού Πάρκου θα προέλθει από ίδια συμμετοχή των ιδιοκτητών ακινήτων στην περιοχή και των συμμετεχόντων στο φορέα υλοποίησης, από κονδύλια του ΕΣΠΑ και από δανεισμό.

Η Περιφέρεια Στεράς Ελλάδας θα αναλάβει την υλοποίηση της πρώτης φάσης του έργου που είναι η εκπόνηση της μελέτης και η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναγνώρισης της περιοχής ως Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης και παράλληλα θα ηγηθεί της δημιουργίας του φορέα υλοποίησης.

 Ο πόλος αυτός της μεγάλης τοπικής, αλλά και εθνικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης που οραματίζεται ο περιφερειάρχης Στερεας Ελλάδας και πρώην Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε περιοχή που είναι περίπου 8 – 10 χιλιάδες στρέμματα και σήμερα δεν διαθέτει ούτε βασικές υποδομές.

(Visited 1 times, 1 visits today)