Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη σε πλοίο που προσάραξε στις ακτές της Άνδρου

Ο πλοίαρχος του πλοίου δήλωσε εγκατάλειψή του, ενώ στην περιοχή πνέουν Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 9 με 10 μποφόρ

limeniko-soma-skafos

Εισροή υδάτων παρουσιάζει το φορτηγό πλοίο «GOODFAITH» με σημαία Κύπρου που προσάραξε τις πρωϊνές ώρεςσήμερα στις βόρειες ακτές της “Ανδρου με 22 άτομα πλήρωμα.

Ο πλοίαρχος του πλοίου δήλωσε εγκατάλειψή του, ενώ στην περιοχή πνέουν Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 9 με 10 μποφόρ. Ηδη ελικόπτερο σούπερ πούμα από την Ελευσίνα περισυνέλεξε ένα μέλος του πληρώματος ενώ άμεσα εκδόθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνα σήμα MAYDAY σε όλα τα παραπλέοντα σκάφη. Επίσης ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, Καρύστου, “Ανδρου, Σύρου , Τήνου και Πειραιά για τη διάθεση πλωτών μέσων.

Παράλληλα, από τον Πειραιά απέπλευσαν τρία (03) ρυμουλκά πλοία, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή. Στην περιοχή ήδη έχει σπεύσει για τη διάσωση του πληρώματος και΄άλλο ελικόπτερο SUPERPUMA της Π.Α., το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Επίσης, από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. έγινε αίτημα προς το Γ.Ε.Ε.Θ.Α. για τη διάθεση Πολεμικού Πλοίου και προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τη συνδρομή της στο περιστατικό. Στην περιοχή έχει σπεύσει κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής “Ανδρου, συνεπικουρούμενο από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της νήσου, προκειμένου παρασχεθεί συνδρομή από ξηράς εφόσον αυτό απαιτηθεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By