Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Επίδομα θέρμανσης: Πώς να κάνετε την αίτηση στο myΘέρμανση – Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα του επιδόματος θέρμανσης με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να κάνουν αιτήσεις στο myΘέρμανση.

Οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης είναι ανοικτές μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου ενώ η επιδότηση φτάνει από 80 ως τα 650 ευρώ. Στα αστικά κέντρα επιδοτείται το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Στις ορεινές περιοχές έως και 2.500 κατοίκους, επιδοτούνται καυσόξυλα και pellet.

Καταβολή σε δύο δόσεις

-1η μέχρι 31 /01/2021 για τιμολογημένες αγορές έως 31/12/2020

-2η έως 31/03/2021 για τιμολογημένες αγορές έως 28 Φεβρουαρίου 2021

Εισοδηματικά κριτήρια

-12.000 ευρώ για άγαμο

-22.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια

-20.000 ευρώ για οικογένεια χωρίς τέκνα, +2.000 ευρώ για κάθε τέκνο

Η εφαρμογή υποβολής/διαχείρισης αιτήσεων έγκρισης απευθύνεται στα φυσικά πρόσωπα που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους. Μέσω της εφαρμογής αυτής, κάθε φυσικό πρόσωπο που είναι υποψήφιο για να εγγραφεί στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, για την τρέχουσα περίοδο κατανάλωσης, συμπληρώνει τα αιτούμενα στοιχεία και λαμβάνει άμεση απάντηση για το αποτέλεσμα της αίτησης.

Το επίδομα εφέτος, δεν θα δοθεί μόνο σε νέους δικαιούχους που πριν αποκλείονταν (πχ όσοι ζεσταίνονται με φυσικό αέριο ή αγοράζουν μπουκάλες υγραερίου) αλλά θα υπάρχει τεράστια ποικιλομορφία στα ποσά που λαμβάνουν τα νοικοκυριά.

Το μυστικό κρύβεται στις «βαθμοημέρες». Αντί δηλαδή να μοιραστεί το επίδομα με βάση 4 γεωγραφικές ζώνες (πχ 250 ευρώ αν η κύρια κατοικία του ανήκει στην Γεωγραφική Ζώνη Α, 180 ευρώ στη Β, 110 ευρώ στη Γ όπου ανήκει και η Αθήνα ή 80 στη Δ όπως Κρήτη και τα νησιά), το νέο σύστημα δίνει άλλο ποσό ακόμα και μέσα στον ίδιο νομό, γιατί μετράει πόσο «κρυώνουν» πάνω από 13.500 περιοχές της χώρας.

Στην πλατφόρμα υπάρχουν δύο εφαρμογές.

Στην πρώτη, με τίτλο «εκδήλωση ενδιαφέροντος», οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Στη δεύτερη, με τίτλο «τα παραστατικά μου», καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου.

aade_taxisnet

epidoma_thermansis_kartes

epidoma_thermansis_taxisnet_karta_aitisis

taxisnet_epidoma_thermansis_karta_aade

Διευκρινίζεται ότι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης δεν απαιτείται να υποβάλουν παραστατικά αγοράς, διότι η διασταύρωση αυτών γίνεται αυτόματα. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του taxisnet.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By