Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Επικοινωνία Κοτζιά με Λαβρόφ – Κασουλίδη και Σταϊνμάγιερ

Ο κ. Κοτζιάς διαβεβαίωσε τους ομολόγους του ότι ουδεμία ανησυχία προκύπτει από το δημοψήφισμα

kotzias14991

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη, είχε το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Κοτζιάς διαβεβαίωσε τους ομολόγους του ότι ουδεμία ανησυχία προκύπτει από την έκφραση του δημοκρατικού δικαιώματος του ελληνικού λαού μέσω του δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, αλλά αντιθέτως αγωνίζεται για την επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας με τους εταίρους της.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο υπουργός Εξωτερικών αντάλλαξε απόψεις με τους κ.κ. Σταϊνμάγιερ, Λαβρόφ και Κασουλίδη για τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος, «που αποτελεί θεμελιώδη διαδικασία του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι και έχει διενεργηθεί πολλάκις στο παρελθόν».

Ο κ. Κασουλίδης, από τη μεριά του, διαβεβαίωσε τον κ. Κοτζιά, σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, για την υποστήριξη σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας και του λαού της Κύπρου στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος των διαπραγματεύσεων και για την επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας με τους εταίρους της στους κόλπους της Ευρωζώνης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By