Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη για τις διαπραγματεύσεις

Οι δυο ηγέτες συζήτησαν ακόμη περιφερειακά και διεθνή θέματα ενόψει και της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ισραήλ

tsipras - anastasiadis

Για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της με τους θεσμούς ενημέρωσε την Παρασκευή το βράδυ το Νίκο Αναστασιάδη ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το sigmalive, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας οι δυο ηγέτες συζήτησαν περιφερειακά και διεθνή θέματα ενόψει και της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φαττάχ αλ-Σίσι είχαν την Παρασκευή το βράδυ μακρά τηλεφωνική συνομιλία, συζητώντας θέματα περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη επίλυσης του Παλαιστινιακού.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Αιγύπτιο πρόεδρο και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

By