Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Ψηλά» στην ατζέντα κορωνοϊός και τουρισμός

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.

Πρόκειται για την πρώτη επικοινωνία των δύο ηγετών μετά από πολλούς μήνες.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Στη συνομιλία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συζητήθηκαν οι Ελληνογαλλικές σχέσεις, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η προετοιμασία του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 και 18 Ιουλίου.

Ανοίγουν 41 πύλες εισόδου από την 1η Ιουλίου
Υπενθυμίζεται πως από την 1η Ιουλίου, ανοίγουν συνολικά 41 πύλες εισόδου στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, 27 αεροδρόμια, 7 χερσαία σημεία εισόδου και 7 λιμάνια.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις πύλες εισόδου θα υπάρχει σχετική σήμανση με οδηγίες, ενώ θα μοιράζεται και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Όπως επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η ενημερωτική καμπάνια, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την ΥΠΑ, την Fraport και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού σε τρεις γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, έτσι ώστε όλοι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα να έχουν πλήρη πρόσβαση σε αξιόπιστη πληροφόρηση για τα μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό.

By