Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Φιλιππίδη: Διαβεβαίωσε για την ενίσχυση των εμπόρων

Με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελή Φιλιππίδη είχε νωρίτερα επικοινωνία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε για την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επικοινωνία έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι η απόφαση για αναστολή του ανοίγματος του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη ανήκει στους ειδικούς και όχι στην κυβέρνηση και οφείλεται στο βαρύ επιδημιολογικό φορτίο των συγκεριμένων περιοχών και για τον λόγο αυτόν δεν μπορεί να ανακληθεί. Επιπλέον, σημείωσε ότι η Αθήνα βρισκόταν σε σκληρό lockdown περισσότερο χρονικό διάστημα από τη Θεσσαλονίκη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι το πρωί της Δευτέρας θα ανακοινωθεί πρόσθετο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων που είναι κλειστές με κρατική εντολή.

Νωρίτερα, ο Παντελής Φιλιππίδης παρείχε τη διαβεβαίωση ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) θα τηρήσει τη νομιμότητα ως προς τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της πόλης για αύριο. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι έμποροι εμμένουν στο αίτημά τους να επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων τους.

Δηλώσεις Πελώνη
Στην προαναγγελία για επιπλέον στήριξη στις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα που θα παραμείνουν κλειστές τον μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή προχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη το απόγευμα της Κυριακής, μετά τις αντιδράσεις των εμπόρων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη για το «πάγωμα» της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στις περιοχές αυτές.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 09:00 το πρωί της Δευτέρας από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της εκπροσώπου, θα πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο στήριξης όλων των επιχειρήσεων που πλήττονται, μένοντας κλειστές τον μήνα Απρίλιο, με εντολή της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε: «Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου. Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα.

»Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει. Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων; Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις;

Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται. Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By