Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν: Στο «μενού» της συζήτησης τα ελληνοτουρκικά και η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Για τη Λιβύη, τη Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο συνομίλησαν οι πρόεδροι Βλαντίμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν. Στο τραπέζι τέθηκαν και τα ελληνοτουρκικά.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η συζήτηση των δύο προέδρων επικεντρώθηκε κυρίως στην κρίση στη Λιβύη, όπου υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές, και στην ανάγκη να γίνουν πραγματικά βήματα προς μια βιώσιμη εκεχειρία.

Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν και ο Ερντογάν συζήτησαν επίσης για τη διένεξη ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα για την έρευνα για ενεργειακούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι «δίνουν έμφαση στη σημασία της συνέχισης της στενής συνεργασίας και του διαλόγου».

Το Κρεμλίνο πρόσθεσε ότι οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν κατά τη ίδια τηλεφωνική συνομιλία να ενισχυθούν οι αντιτρομοκρατικές προσπάθειες στη Συρία, μετά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα σήμερα ότι κοινή τουρκορωσική περίπολος επλήγη από έκρηξη στην περιφέρεια Ιντλίμπ.

Η τουρκική προεδρία πρόσθεσε ότι ο Πούτιν και ο Ερντογάν συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο μέσω των διπλωματικών και στρατιωτικών διαύλων για τη Συρία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By