Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Επίσημη καταδίκη της Ελλάδας για το πραξικόπημα

Η χώρα μας, τονίστηκε για άλλη μια φορά, τάσσεται υπέρ της προάσπισης του κράτους δικαίου και της ανάπτυξης της δημοκρατίας στην Τουρκία

KOTZIAS1

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα πραξικοπήματος και διασάλευσης της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία, υπογραμμίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπ. Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για την αξιολόγηση των εξελίξεων στη γειτονική μας χώρα και για την εκτίμηση του νέου περιβάλλοντος ασφαλείας στην περιοχή.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την επιστροφή του κ. Κοτζιά από τη Μογγολία, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η πολιτική και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης- σημειώθηκε πως για τον ελληνικό λαό η προσήλωση στις αρχές της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας είναι ζήτημα αρχής.

Η χώρα μας, τονίστηκε για άλλη μια φορά, τάσσεται υπέρ της προάσπισης του κράτους δικαίου και της ανάπτυξης της δημοκρατίας στην Τουρκία. Επισημάνθηκε, επίσης, η ανάγκη επίδειξης αυτοσυγκράτησης και ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση της βίας, να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές και να αποκατασταθεί η ηρεμία.

Τέλος, σημειώθηκε πως η Ελλάδα διατηρεί πάντοτε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεννόησης με την Τουρκία προς όφελος της διμερούς συνεργασίας και της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας.