Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Επίσημη «πρώτη» για Μπελέρη μέσα από τις αλβανικές φυλακές -Συμμετείχε σε συνάντηση της Ευρωομάδας της ΝΔ

Παρά το γεγονός ότι παραμένει για 13 μήνες στις αλβανικές φυλακές, ο Ευρωβουλευτής πλέον της ΝΔ, Φρέντης Μπελέρης συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση της Ευρωομάδας του μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά από σχετική άδεια που εξασφάλισε.

Ο κ. Μπελέρης, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του ΕΛΚ και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ.κ. Θανάση Μπακόλα και Μαργαρίτη Σχοινά, πήρε το λόγο και στάθηκε στην επικείμενη εκδίκαση της έφεσης του, κατά την οποία θα κριθεί, όπως είπε «αν θα αποφυλακιστώ άμεσα ή αν θα χρειαστεί να περιμένω λίγους μήνες ακόμα».

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι ανυπομονεί να δει τους συναδέλφους του από κοντά, προκειμένου να συνεργαστούν για το καλό της χώρας, καθώς πιστεύει πολύ στις δυνατότητες αυτής της Ευρωομάδας και του ενισχυμένου Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα στις διαδικασίες που έλαβαν χώρα στο ΕΛΚ, η Επικεφαλής της Ευρωομάδας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, είχε αναγνώσει δήλωση πρόθεσης ψήφου του κ. Μπελέρη, με την οποία υποστήριζε ως Πρόεδρο του ΕΛΚ τον Μάνφρεντ Βέμπερ και ως Αντιπρόεδρο του, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

By